Danas se obilježava Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

MEDVED: Slavu je stekla u Domovinskom ratu, a ugled u mirovnim misijama u svijetu

Objavljeno: 27.05.2022. zagorjeinternational

Danas se obilježava Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske njihovim je pripadnicima čestitku uputio ministar branitelja Tomo Medved poručivši kako narod ima povjerenja u HV koja je jamac hrvatske sigurnosti i stabilnosti.

– To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu. Obilježavajući 31. obljetnicu ustrojavanja HV-a, s ponosom se prisjećamo povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve četiri brigade ZNG-a – rekao je Medved.

Podsjetio je i kako je HV stvorena u Domovinskom ratu u kojem je pobijedila te da su u obrani i oslobađanju naše domovine mnogi žrtvovali svoje živote kako bismo danas živjeli u slobodnoj i samostalnoj državi, piše Večernji list.

– Ponosni na našu bogatu vojnu povijest i tradiciju, nastavljamo jačati naše oružane snage i obrambene sposobnosti, prepoznajući važnost domovinske sigurnosti u svjetlu aktualnih sigurnosnih izazova – poručio je i dodao kako je HV respektabilna vojna sila, priznata u domovini i svijetu.

– Svoju slavu stekla je u Domovinskom ratu, ugled u mirovnim misijama diljem svijeta, spremni i osposobljeni za sve zadaće i nedaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu – zaključio je Medved.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba