DOBRA VIJEST ZA RODITELJE: Na sjednici Općinskog vijeća Lobora odlučeno da ih Općina u lipnju oslobađa plaćanja Dječjeg vrtića Ivančica

“Ovo je dobra demografska mjera kojom ćemo u izazovnim vremenima sve većih poskupljenja hrane i energenata, uvelike pomoći mladim obiteljima“

Objavljeno: 27.05.2022. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Lobora odlučeno je da se roditelji vrtićaraca oslobađaju obveze plaćanja usluga korištenja Dječjeg vrtića Ivančica Lobor za lipanj ove godine.

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih naglasila je kako je ovo još jedan dokaz da Općina zaista brine o djeci i mladima koji su njihova budućnost.

-Nakon što je Središnji državni ured za demografiju i mlade za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti našoj Općini dodijelio maksimalni iznos od 220.000 kuna, roditelje ćemo osloboditi plaćanja vrtića. Riječ je o dobroj demografskoj mjeri kojom ćemo uvelike pomoći mladim obiteljima, posebno u ovim izazovnim vremenima sve većih poskupljenja hrane i energenata – rekla je Jembrih.

S obzirom na to da Općina Lobor ulaže i potiče izvrsnost donesen je pravilnik o dodjeli sponzorstva i donacija, a načelnica Jembrih istaknula je kako njihov prioritet moraju biti djeca i mladi i poticanje izvrsnosti.

-Naš glavni cilj je stvaranje još kvalitetnijih uvjeta za život svih naših građana zbog čega će Općina uvijek rado prihvatiti zahtjeve za sponzorstvima ili donacijama kojima ćemo poticati izvrsnost djece i mladih te rad naših vrijednih udruga. One su te koje obogaćuju društveni život na području Lobora, čuvaju našu kulturu, povijest i baštinu, brinu o našim najugroženijim skupinama društva te potiču na bavljenje sportom. Zbog toga ćemo im, kao i dosad, uvijek stajati na raspolaganju – kazala je Jembrih.

Na sjednici su okupljene vijećnice i vijećnici, prihvatili i financijsko izvješće Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lobor za prošlu godinu. Inače, loborski vatrogasci kontinuirano ulažu u nabavu nove opreme te se zbog toga mogu pohvaliti i dosta dobrom opremljenošću, no jedna od najvažnijih investicija bila je nabava novog navalnog vozila vrijednog preko dva milijuna kuna.

Načelnica Jembrih podsjetila je da je pred Općinom Lobor i važan projekt izgradnje adekvatno opremljenog Vatrogasnog doma.

-Nadamo se da ćemo za ovu veliku investiciju uspjeti povući europska sredstva jer naši vatrogasci itekako to zaslužuju. DVD Lobor ima poseban značaj za našu Općinu i sigurnost naših mještana zbog čega im zahvaljujem na svemu što su u proteklom razdoblju činili za sve nas, a i na onome što će tek činiti – poručila je Jembrih dodavši kako su loborski vatrogasci svojim humanim, volonterskim radom primjer svima njima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba