ODUŠEVLJAVAJU VRHUNSKIM REZULTATIMA: Gradonačelnik Gregurović priredio prijem za Krapinske mažoretkinje i twirlingašice

“Cijela Krapina je pozdravila njihov rezultat, Grad će platiti njihov odlazak na EP u Španjolsku”

Objavljeno: 25.05.2022. zagorjeinternational

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović priredio je prijem za Krapinske mažoretkinje i twirlingašice koje su se s Državnog prvenstva u Požegi vratile s čak tri medalje i tako osigurale plasman na Europsko prvenstvo u Španjolskoj.
Gradonačelnik Gregurović čestitao je curama na ovom velikom uspjehu kazavši kako je uistinu ponosan i sretan zbog njihovih odličnih rezultata i plasmana u viši rang natjecanja.
-One su ponos našeg grada. Mislim da je cijeli grad dobro pozdravio taj njihov rezultat. Vjerujemo u njih, vjerujemo da će dati sve od sebe i u Španjolskoj na Europskom prvenstvu i zato smo u Gradu uspjeli iznaći sredstva i mogućnost da naše cure odu u Španjolsku na prvenstvo jer bi uistinu bilo šteta i za njih, ali i za cijeli grad da ne osjete to iskustvo natjecanja. Cure u Španjolsku odlaze u srpnju. Želimo im puno sreće i navijamo za njih – izjavio je Gregurović.


Predsjednica Krapinskih mažoretkinja i Twirling kluba Krapina Duška Kožić objasnila je kako su se u Požegi natjecale u tri kategorije – dvije mažoret i jednoj twirling kategoriji.
30 godina
-Mažoret kategorija su bile zastave i pomponi. Zastave smo osvojili prvo, pompone drugo mjesto i prvo mjesto u twirling kategoriji, a s tom kategorijom se natječemo i u Španjolskoj što je velika stvar i motivacija za dalje. Mi nismo tako mali grad ako se natječemo na tako velikim europskim prvenstvima. Širimo naše vidokruge i napredujemo u svakom smislu – rekla je Kožić dodavši da su cure toliko uzbuđene da ih mora tjerati iz dvorane.
-Presretne smo što nam je to Grad omogućio. Nakon dvije godine rad svih klubova i sportskih udruga bio je blokiran i jedva smo preživjeli ono što smo 30 godina radili. Treba vremena, a ovi svi rezultati poticaj su nam za još više rada što je jako važno za mlade ljude koji vole sport. Od jeseni nam se mogu pridružiti svi zainteresirani, naša vrata su otvorena i svi su dobrodošli – dodala je Kožić.


Tamara Horvat, trenerica u Krapinskim mažoretkinjama i Twirling klubu Krapina trenira od 1994. godine, da bi 2008. postala voditeljica plesnih tehnika u klubu.
-Radim s uzrastom od tri godine pa do petog, šestog razreda, ovisno o grupi i gradu. Koreografiranje je jako teško. Treba se prilagoditi i grupi i svakom djetetu ponaosob. Ne može svako dijete napraviti istu stvar. Dosta je to teško, ali oni su zbilja super. Djeca zbilja pamte svašta, a one su sve počele od malih nogu s osnovama svih plesnih tehnika, od baleta, jazz dancea i hip-hopa – kazala je Horvat.


Jedna od osvajačica medalja, Klara Petrić istaknula je kako na svakom natjecanju nešto osvoje, ali tri medalje imaju zaista veliko značenje.
Prvi put
-U Požegi je bila jaka konkurencija i bilo je i jačih klubova od nas, ali smo se potrudile maksimalno i ostvarile dobar uspjeh s kojim idemo na Europsko prvenstvo. Pošto nam je to prvi put iznimno se veselimo upoznavanju klubova iz drugih svjetskih zemalja – rekla je Klara.
Mažoretkinja Sara Gregurović  trenira od svoje četvrte godine te ističe kako je mažoret ples ispunjava.
– Svaki ponedjeljak i četvrtak samo čekam da idem na treninge. Obožavam ih. Ovo ljeto idemo u Španjolsku, treninzi su intenzivniji nego ikada i svi smo jako uzbuđeni jer ćemo upoznati mažoretkinje iz cijelog svijeta i vidjeti kako to rade u Španjolskoj ili Njemačkoj. Sve će to biti novo iskustvo s obzirom na to da prvi put idemo tamo. Medalja bi bila lijepa, no natječemo se stvarno s elitama Europe i svijeta. Tako da nada umire zadnje, ne? – istaknula je Sara te dodala kako su Krapinske mažoretkinje u najjačem savezu, Savezu mažoretkinja i twirlinga Hrvatske, koji je i najjači svjetski savez.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba