Od 23. do 27. svibnja: Niz besplatnih događanja u jedinstvenom Arboretumu Opeka

“Dođite u najstariji zaštićeni spomenik parkovne arhitekture u Hrvatskoj, da u jedinstvenom prirodnom okruženju zajednički provedemo ugodne i korisne trenutke“

Objavljeno: 20.05.2022. zagorjeinternational

Foto lov, Lavandini šeširići, Vrijedne biljke Arboretuma Opeka, organizirani obilasci arboretuma, samo su četiri od niza zanimljivih događanja koji će sljedeći tjedan biti organizirani u Arboretumu Opeka, povodom 11. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske. Radionice, predavanja, vođeni obilasci i druga besplatna događanja održavat će se od ponedjeljka, 23. do petka, 27. svibnja, za učenike osnovnih i srednjih škola te zainteresirane građane.

Organizator je i ove godine Javna ustanova Priroda Varaždinske županije zajedno sa Srednjom školom “Arboretum Opeka” Marčan.

– Pozivamo djecu i javnost da sljedeći tjedan dođu na pripremljena događanja u najstarijem zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture u Hrvatskoj te da u jedinstvenom prirodnom okruženju zajednički provedemo ugodne i korisne trenutke – poziva ravnateljica JU Priroda Varaždinske županije Sanja Kopjar.

Svi koji žele sudjelovati na jednoj od radionica ili predavanja za javnost, najaviti se mogu na broj mobitela ili e-mail: 098 9939630, e-mail: [email protected]; 098 9960650, e-mail: [email protected].

Uz odabranu radionicu ili predavanja, vodiči će vas odvesti u šetnju kroz Arboretum. Dodajmo da se obilježavanje 11. po redu Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki organizira u cijeloj Hrvatskoj, a u organizaciji Sekcije botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva, u koju su organizirane ustanove koje upravljaju botaničkim vrtovima i arboretumima Hrvatske. Cilj je podizanje razine znanja javnosti i nadležnih institucija o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji su malobrojni i mahom zapušteni, a imaju veliku vrijednost i važnost za hrvatsku kulturu, povijest i neposrednu zaštitu prirode.

Detaljan program pogledajte ovdje.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba