U Varaždinu obilježen Međunarodni dan sestrinstva

“Hvala vam na vašem nesebičnom radu, važno je da znate da se vaša požrtvovnost cijeni i poštuje”

Objavljeno: 12.05.2022. zagorjeinternational

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u srijedu je ispred Gradske vijećnice dočekao medicinske sestre i tehničare koji su, u organizaciji Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, prigodnom zajedničkom šetnjom kroz grad obilježili Međunarodni dan sestrinstva.

S ciljem da se građanima približi važnost ove profesije, studentima Odjela za sestrinstvo te pročelnici Odjela za sestrinstvo Marijani Neuberg su se u šetnji Varaždinom pridružili kolegice i kolege iz Opće bolnice Varaždin, Doma zdravlja Varaždinske županije, Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te Medicinske škole Varaždin.

– Ovdje imamo i srednjoškolce, studente i ljude koji su već sada dio medicinskog sustava i predstavljaju njegov pokretač. Doktori jesu važni, ali oni koji daju srce i dušu tom sustavu su naše medicinske sestre i tehničari – rekao je gradonačelnik Bosilj. 

Svim prisutnima uputio je zahvalu povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva. 

– Želim zahvaliti svima vama, našim medicinskim sestrama i tehničarima na vašem nesebičnom radu i nemjerljivom doprinosu cijelom zdravstvenom sustavu jer nema segmenta u kojem vaša pomoć nije potrebna. Ta predanost svojoj profesiji, empatija, strpljivost i odricanje u korist zdravlja pacijenata posebno je došla do izražaja u posljednje dvije pandemijske godine. No, vaš rad je i prije pandemije i sada pun izazova, i to 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Zato je važno da znate i da osjećate da se vaša požrtvovnost cijeni i poštuje – poručio je Bosilj uz molbu da ostanu u Hrvatskoj:

– Znam da ste i izvan naše zemlje vrlo traženi i veća su primanja, ali učinit ćemo sve da se i kod nas mijenjaju stvari na bolje i da ćete ostati ovdje nakon završenog školovanja – istaknuo je.

Inače, Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja, u spomen na rođenje bolničarke Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba