ESTRADNO POJAČANJE SDP-a: Autorica pjesama 'Laži me', 'Varalica', 'Ej, šta mi radiš' i 'Otkad te nema' njihova je nova članica

ALKA VUICA: Krajnje je vrijeme da upotrijebim svoje ime i učinim nešto dobro te pomognem ljudima da bolje žive

Objavljeno: 03.05.2022.

– Alka Vuica je naša nova članica. Želimo joj ovim putem dobrodošlicu, sigurni smo da će svojom energijom i znanjem doprinijeti našoj stranci. Veselimo se svakom novom članu i članici – opis je fotografije koju je na svojoj Facebook stranici objavio zagrebački SDP.

Uz navedeno dodani su hashtagovi #otkadtenema #sadteima #sdpzagreb

Alka Vuica poznata hrvatska pjevačica, tekstopisac i TV voditeljica, koja je svoju glazbenu karijeru započela 1980. godine kada je prvi put stupila na pozornicu, a prvi veći uspjeh doživjela je 10 godina kasnije na Euroviziji kada je bila u pobjedničkom timu. Podsjetimo, radi se o pjesmi koju je izvela Tajči pod nazivom “Hajde da ludujemo”. Vuica se prije par dana učlanila u stranku SDP kako bi se bavila gradskom politikom, a sinoć je u novom izdanju RTL Direkta bila gošća Mojmire Pajstorčić i objasnila svoje razloge.

Nekad i sad

– Uzrujalo me u mom kvartu da se gradi bez veze i smisla, bez infrastrukture nekakve zgrade. Nekada je postojao Zakon da za jedan kvadrat stana moraš imati sedam kvadrata zelenila. Danas grad prodaje zelenilo privatnicima koji imaju novaca i grade ogromne zgrade gdje ne pripadaju. Ima užasno puno smeća, da ne govorim o tome kako nam cijevi pucaju. Sve se nekako ušminkava na van, a iznutra je sve trulo – rekla je u RTL Direktu pa se osvrnula na temu mladih, odnosno starih na čelnim pozicijama državne vlasti.

Svijet ostaje na mladima

– Ljudima preko šezdesete treba zabraniti da se uopće kandidiraju za predsjednike. Mislim da to treba ostaviti mlađim snagama. Mislim da vijeće staraca može biti u Saboru, baviti se savjetovanjem mladih, ali mladi trebaju preuzeti svjetsku politiku – objasnila je Vuica i otkrila zašto se u SDP uopće učlanila.

– Uvijek sam dijelila vrijednosti s ljevičarima i socijaldemokratima i cijeli život sam bila ljevičarka. Krajnje je vrijeme da učinim nešto dobro i upotrijebim svoje ime da pomognem ljudima da bolje žive – zaključila je.

Krivi put

– Mislim da smo na krivom putu. Moram reći da mislim da je jedini put socijaldemokracija, da svijet mora ići u tom smjeru i da je to jedini način da se svijet pretvori u humano društvo jer apsolutno ovaj put kojim svijet ide i vladavina tog kapitala, imperijalističkog kapitala, to je nešto što moramo izbjeći. Moramo se boriti za malog čovjeka – poručila je Vuica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba