Prisustvujte ovom hvalevrijednom događaju ovog petka, subote i nedjelje

Udruga “Plavo svjetlo” održat će Humanitarnu likovnu koloniju za Udrugu “ILCO”

Objavljeno: 28.04.2022. zagorjeinternational

Neprofitna Udruga željezničara slikara “Plavo svjetlo” Zagreb, 29. i 30. travnja te 1. svibnja organizira treću Humanitarnu likovnu koloniju pod nazivom “Plavo svjetlo za plavi cvijet Irisa”. 

S obzirom na to da članovi Udruge svoj likovni talent rado dijele s potrebitima, i ove godine organiziraju spomenutu humanitarnu likovnu koloniju, ovoga puta za neprofitnu Udrugu “ILCO”, invalidsku udrugu koja okuplja osobe oboljele od karcinoma probavnog mokraćnog sustava i djeluje na području Zagrebačke županije te je uvijek aktivna na promociji važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju probavnog sustava. 

Slike koje će sudionici naslikati tom prigodom bit će izložene na Danima kajkavske riječi u Zlataru ovoga listopadu, a izložba će biti postavljena u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar. Svi radovi nakon izložbe ostaju u vlasništvu Udruge “ILCO”, njihovim sponzorima i donatorima, bez čijih donacija ne bi mogla djelovati. 

Na 3. Humanitarnoj likovnoj koloniji sudjelovat će slikari članovi Udruge željezničara slikara Plavo svjetlo iz Zagreba Marija Bertić Štefanac, Dubravka Mijatović, Ivanka Švabek, Ksenija Talijančić, Milka Vugrin i Zlata Živković, zatim slikar iz “ULAK Karlovac” Mišo Pakši, slikari Mojca Sivka i Martin Čater iz “DLU-Rifnik” (Šentjur, Slovenija) te slikari Stjepan Perković iz Zagreba i Alan Kasumović iz Zaprešića koji slikaju usnama i nogama i koji će svoje vještine predstaviti 30. travnja u 12 sati u smještajnom objektu Braniteljsko socijalne zadruge “Breza”, na adresi Petrova Gora 23. 

Projekt je financiran iz programa za kulturu 2022. Grada Zagreba, Udruge “Plavo svjetlo” Zagreb, Udruge “ILCO” Zagreb i Braniteljsko socijalno radne zadruge “Breza”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba