Zlatar ugostio Telemach Dan sporta

“Problem nedovoljne fizičke aktivnosti kod djece je globalan, pa je danas više nego ikada potrebno djecu i mlade poticati na bavljenje sportom”

Objavljeno: 28.04.2022. zagorjeinternational

NK Oštrc u Zlataru  je u utorak ugostio veliki edukativno-sportski Telemach Dan sporta, a sam program je počeo paljenjem plamena kojeg su donijeli mladi sportaši iz Zlatara.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 400 osnovnoškolaca koji su se natjecali u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Najbolje ekipe

– Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha’ – istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa ‘Plameni 2A’, u kategoriji 2011. godište i mlađi, ekipa ‘Opasni genijalci’ dok su najbrži trkači bili Ivan Lovrić, Mia Kovaček, Erik Ratkajec i Erika Šimunec koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

– Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života, svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnica i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.  

Inače, Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim hrvatskim županijama, a projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Prijavite se 

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom, a prijave su otvorene na www.igremladih.hr

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba