U okviru projekta Erasmus+“Bolje kompetencije za budućnost“

Krapinski srednjoškolci otputovali na dvotjednu stručnu praksu u Frankfurt na Majni

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Učenici Srednje škole Krapina, njih 32 iz sedam različitih obrazovnih programa – hotelijersko-turistički tehničar, komercijalist, automehatroničar, frizer, prodavač, elektromehaničar i CNC operater, u subotu su u ranim jutarnjim satima, u pratnji nastavnika Dražena Šenjuga, Valentine Ovčarićeka i Matije Mačeka, otputovali na dvotjednu stručnu praksu u Fraknfurt na Majni.

Srednja škola Krapina provodi Erasmus+ projekt “Bolje kompetencije za budućnost“, čiji je opći cilj unaprijediti mogućnosti zapošljavanja učenika usklađivanjem kompetencija učenika s potrebama tržišta rada. Specifični ciljevi projekta su poboljšati stručno-praktične vještine u pojedinom strukovnom području, unaprijediti jezično-komunikacijske kompetencije, dodatno razviti radno-etične kompetencije te prakticirati odgovoran odnos prema okolišu kroz primjenu odgovarajućih postupaka u radu.

U sklopu projekta, Škola je ostvarila suradnju s Hrvatskim gospodarskim savezom, čiji su predstavnici, u Frankfurtu na Majni, dočekali učenike.

-Prvi vikend u Njemačkoj učenici su proveli s predstavnicima partnerske organizacije koji su ih detaljnije informirali o tvrtkama u kojima će u naredna dva tjedna obavljati praktičnu nastavu, odnosno stručnu praksu. Slobodno vrijeme učenici i nastavnici iskoristili su za zajednički razgled Frankfurta na Majni – kazali su iz SŠ Krapina, dodavši:

-Tvrtke u kojima će učenici od danas, obavljati praksu, dodijelile su  učenicima mentore koji će ih usmjeravati. Tijekom obavljanja prakse, učenici će voditi dnevnike rada, a po povratku će pripremiti prezentacije za učenike i nastavnike o svojim iskustvima, tijeku i rezultatima mobilnosti – pojasnili su.

Sadržajni aspekt pripreme učenika za mobilnost uključivao je pripremu iz njemačkog jezika, stručnu pripremu za obavljanje prakse, uključujući zaštitu na radu, geografsko-kulturološku i socijalno-preventivnu pripremu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba