Visoki upravni sud donio Odluku o obustavljanju izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj - odgojitelj

TOMAŠEVIČEV SAVJETNIK IVICA LOVRIĆ: Mjera koju je donijela Skupština na prijedlog gradonačelnika – štetna je i neetična

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Visoki upravni sud donio je Odluku o obustavljanju izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj, piše 24 sata.

Ovom mjerom obuhvaćeno je oko 5800 korisnika.

-Visoki upravni sud poništio je odluku o ukidanju mjere sve do ocjene njene zakonitosti- kazao je bivši pročelnik Ureda za obrazovanje i sadašnji savjetnik gradonačelnika Tomaševića Ivica Lovrić koji je odluku suda dočekao s roditeljima – odgojiteljima okupljenima ispred zgrade Visokog upravnog suda.

-Za one korisnike koji imaju rješenja za sudjelovanje u mjeri, a koje su primili proteklih godina, od 1. svibnja se nastavlja isplata. Osobno sam iznimno zadovoljan. Tu mjeru koju je donijela Skupština na prijedlog gradonačelnika Tomaševića smatram štetnom i neetičnom. Radostan sam jer je Visoki upravni sud donio tu odluku, koja je prema meni, štetna i nezakonita -istaknuo je Lovrić, dodavši da će odluka donijeti mir za oko 20.000 djece i preko 5000 roditelja.

Odvjetnica koja je predstavljala roditelje-odgojitelje na Visokom upravnom sudu pojasnila je pravnu stranu ove odluke.

-Sud je prihvatio sve razloge iz prijedloga za obustavu rješenja, a to je da se radi o velikom broju korisnika, prihvatio je i razlog da će se u slučaju stupanju na zakon napraviti velika šteta roditeljima obuhvaćenima tom mjerom. Vjerujem da će Visoki upravni sud donijeti pozitivnu odluku i ukinuti Odluku o ukidanju mjere – kazala je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba