KBK Zmaj Bedekovčina u Bujama pokazao svoje vještine i pomeo konkurenciju

Luka Sovec s tri pobjede najbolji je dječak državnog kickboxing prvenstva u pointu, Ana Sovec juniorska državna viceprvakinja u light contactu

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Protekle je subote u Bujama održan četvrti ciklus ovogodišnjih državnih kickboxing prvenstava i to u tatami disciplinama pointfighting za djecu do 10 godina te light contact za juniore, a pod izvršnom organizacijom državnog prvenstva KBK-a ˝Buje˝ i KBS-a Istarske županije.

Sudjelovao je ukupno 88 natjecatelj iz 25 kickboxing klubova, od kojih se 42 djece natjecalo u pointfightingu, a u light contactu 46 juniora.

– Naš klub je nastupao s dvoje natjecatelja, od kojih Luka Sovec, u kategoriji do 30 kilograma u pointfightingu za djecu, a u light contactu natjecala se Ana Sovec u kategoriji do 50 kilograma. Naš Zmaj je s osvojenim zlatom i srebrom po sveukupnoj uspješnosti u konkurenciji 25 klubova sudionica 10. klub prvenstva – izvijestio je predsjednik KBK ˝Zmaj˝ Bedekovčina Arpad Jakša.

– Najbolji klub prvenstva u pointfightingu za djecu bio je ˝Kutina“ s tri zlata, dva srebra i broncom, a najbolji klub u light contactu je ˝Planet sport“ Pula s tri zlata, srebrom i broncom.Luka je na svom trećem natjecanju, u četvrtfinalu, pobijedio D. Devića iz ˝Planet sporta“ Pula prekidom s 11:1, u polufinalu S. Pavatića iz KBK-a ˝Buje“ prekidom s 10:0, te je u finalu nadmašio iskusnog A. Ravlića iz ˝Ivanić grada“ s 12:5, te po prvi puta postao državni prvak, ujedno je s tim uvjerljivim pobjedama i odličnim skorom bio najbolji dječak prvenstva u pointu. Bravo Luka – kazao je Jakša.

– Ana u finalu gubi u izuzetno napetom meču s nizom preokreta u kojem je svoju vrlo dobru protivnicu P. Tomrečaj ˝Pretorian˝ Zadar dovela u situaciju da je bila trenutke pred diskvalifikacijom radi tri izlaska s borilišta (četvrto je diskvalifikacija) te je isto imala javne opomene radi sagibanja/okretanja, no, suci su joj u svemu ˝progledali kroz prste˝ te je naša Ana na kraju ipak izgubila – izvijestio je Jakša i najavio:

– Za tjedan dana nastupamo u ˝punom sastavu˝ na Županijskom prvenstvu u Zaboku, a 21. svibnja idemo s kompletnom momčadi na Međunarodni kup, također u Zabok. Početkom lipnja putujemo u Lovreć na zadnji ciklus državnih prvenstava. Ove godine smo usprkos vrlo mladom i neiskusnom sastavu na državnim prvenstvima osvojili dva zlata i titule državnih prvaka, tri srebra i tri bronce – poručio je Jakša.

Na ovom je državnom prvenstvu sudjelovao i KBK ˝Ninja Zabok˝ i kući odnio dvije srebrne medalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba