U VESELJU I ZABAVI: Održana manifestacija “Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru”

Bogat program obilježilo pucanje iz kubura i topova, a održana je i radionica izrade uskrsnih motiva

Objavljeno: 19.04.2022. zagorjeinternational

U svečanoj i veseloj atmosferi, uz odjekivanje pucnjeva iz kubura, ovog je ponedjeljka u Dvoru Veliki Tabor održana manifestacija “Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru”. 

Program je započeo u 14 sati svečanim postrojavanjem i predstavljanjem deset kuburaških društava iz Desinića, Pregrade, Huma na Sutli, Jakovlja, Zagorskih Sela i Kraljevca na Sutli, a pred brojnom publikom o manifestaciji su u ime organizatora govorili voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman, te Milivoj Dravinec, predsjednik Kuburaškog društva “Desinićka kubura”, a posjetiteljima se u ime općine Desinić obratio i načelnik Zvonko Škreblin. 

Uzvanicima je potom demonstrirano umijeće punjenja kubura i izrade baruta za što su se pobrinuli Danijel Crnić i barutar Josip Jesih, a okupljeni kuburaši zatim su se postrojili ispred Velikog Tabora gdje su zapucali iz kubura i topova. Također, održana je i prigodna radionica izrade uskrsnih pisanica i zečeva koju je vodila muzejska pedagoginja Kristina Pavlović. 

Manifestacija “Uskrsni ponedjeljak” realizirana je u suradnji Kuburaškog društva “Desinićka kubura“ i Muzeja Hrvatskog zagorja – Dvora Veliki Tabor s ciljem očuvanja nematerijalne kulturne baštine ovog kraja te promicanja i populariziranja djelatnosti kuburaških društava.

Ovogodišnje izdanje manifestacije koja se u Velikom Taboru održava još od 2013. godine, posjetilo je više od 360 gostiju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba