Oduvijek ste željeli ili znate nekog tko bi htio građanima pružati 'povjerenje i sigurnost'?

MUP upisuje 480 novih polaznika u program obrazovanja za zanimanje policajac/policajka – evo uvjeta

Objavljeno: 17.04.2022. zagorjeinternational

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023., a rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2022. godine. 

Program će započeti najranije 19. rujna ove godine, a po završetku će se polaznici/polaznice primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. 

U Program obrazovanja za policajca/policajku mogu se prijaviti državljani i državljanke Republike Hrvatske koji imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, koji nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, koji ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su osobno dostojni za obavljanje policijske službe te koji nisu članovi političke stranke. 

Prilikom prijave na natječaj, kandidati su dužni priložiti popunjenobrazac prijavekoji se može naći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova ili u policijskim postajama, presliku svjedodžbi svih razreda srednje škole, presliku svjedodžbe završnog ispita ili mature ili presliku svjedodžbe o državnoj maturi ili presliku svjedodžbe o završnom radu te dokaz prava prednosti pod jednakim uvjetima pri upisu (preslika rješenja odnosno potvrde o priznatom statusu na koji se kandidat/kandidatkinja u prijavi poziva; pripadnici nacionalnih manjina nisu u obvezi dostavljati dokaz o nacionalnoj pripadnosti).

Odabir kandidata će se izvršiti u skladu s potrebama Ministarstva na temelju ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti (psihologijsko testiranje) i tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti.

Prijave na natječaj se šalju na adresu Ministarstva unutarnjih poslova, Ulica grada Vukovara 33, Zagreb, s naznakom “za natječaj”, a rok za podnošenje prijava je od 11. travnja do 15. kolovoza 2022. godine.  

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama MUP-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba