Kontrole korištenja pojasa u vozilima će se nastaviti i dalje

Tijekom akcije ‘ROADPOL’, zagorska policija ulovila 124 vozača i putnika koji nisu bili vezani

Objavljeno: 14.04.2022. zagorjeinternational

Temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe, na području Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, je u razdoblju od 4. do 10. travnja proveden pojačani nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima.

Policijski službenici su tijekom provođenja akcije na prometnicama Krapinsko – zagorske županije kontrolirali 594 vozila i zatekli 124 vozača i putnika koji tijekom vožnje u motornom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

– Osnovna je namjena sigurnosnog pojasa zaštititi vozača i putnike u motornim vozilima prilikom sudara i iznenadnog zaustavljanja vozila. Njegovim korištenjem višestruko se smanjuju šanse za teže ozljede i smrtno stradavanje u prometnoj nesreći – poručuju iz policije. 

Korištenje sigurnosnih pojasa zakonska je obaveza svih vozača, putnika na prednjem i putnika na stražnjim sjedalima u motornim vozilima, za čije nepoštivanje je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u iznosu od 1000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske će i dalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, a pogotovo će nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, nedopuštenu brzinu kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i nepropisnu upotrebu mobitela tijekom vožnje. 

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter