Zgroženi scenama časnih sestara u ljubavnom klinču

Crkva ”umazuje prste” u sedmu umjetnost: Pokrenuta peticija za zabranu prikazivanja filma

Objavljeno: 14.04.2022. zagorjeinternational

Film ˝Benedetta˝ nastao pod režijskom palicom Paula Verhoevena, temeljen na životu časne sestre Benedette Carlini, s prikazivanjem je trebao započeti ovog petka, no katolička aktivistička skupina u Belfastu pokrenula je peticiju kako bi zabranila njegovo prikazivanje.

– Ovaj film je prevara i ništa drugo nego očiti napad na katoličku vjeru – izjavio je za Belfast Telegraph glasnogovornik skupine Irish Society for Christian Civilisation, Damien Murphy, i dodao kako je sramotno da se to dopušta na ovako bitan dan, piše Index.

Naravno, film je i prije naišao na kritike vjernika koji su zgroženi scenama časnih sestara koje se maze s Isusom, kipićem Djevice Marije koji se koristi kao igračka za seks i pornografskim prikazom časnih sestara u lezbijskim scenama.

– Ne razumijem kako ćete nešto što se dogodilo 1625. nazvati blasfemijom. Ne možete mijenjati povijest ni stvari koje su se dogodile, a film sam bazirao na onome što se dogodilo. U ovom slučaju, koristiti riječ blasfemija je glupo – izjavio je Vehoeven.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba