Završeni preko milijun kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi bednjanske općinske zgrade

NAČELNIK POLJAK: Ovakvim i sličnim projektima želimo podići kvalitetu života naših mještana

Objavljeno: 01.04.2022. zagorjeinternational

Ovih dana sam centar Bednje zasjao je u punom sjaju. Naime, završeni su radovi na energetskoj obnovi općinske zgrade vrijedni preko milijun kuna, zahvaljujući čemu će novouređena i obnovljena zgrada od sada krasiti centar općine.

Riječ je o još jednom vrijednom projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije što je dokaz kako Općina Bednja zaista uspješno povlači europska sredstva, a sama zgrada bila je pod privremenom zaštitom Ministarstva kulture i medija.

Da je riječ o važnom projektu potvrdio je i načelnik Damir Poljak naglasivši kako se Bednja želi još više pozicionirati kao biser kontinentalnog turizma jer uz Trakošćan ima itekako puno toga za ponuditi.

-Ovo je još jedan projekt sufinanciran iz vanjskih izvora. Zahvaljujući činjenici da nam je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio sredstva u iznosu od gotovo 80 posto ukupne vrijednosti projekta, nismo utrošili puno vlastitih sredstava već nam ona ostaju za provedbu drugih vrijednih ulaganja – pojasnio je Poljak.

Zahvaljujući obnovi općinske zgrade, sam centar općine bit će ljepši i uređeniji što turistička destinacija poput Bednje i zaslužuje.

-Ovakvim i sličnim projektima želimo podići kvalitetu života naših mještana i postići da se oni, kao i brojni turisti koji prije svega posjećuju Trakošćan osjećaju ugodno boraveći u našoj općini. Pored same općinske zgrade u tijeku je izgradnja nove kino dvorane čime ćemo upotpuniti sadržaj i obogatiti društveni život općine – zaključio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba