Varaždinska županija potpisala aneks ugovora sa Zagrebačkom bankom

POZITIVAN TREND: Za subvenciju kamatne stope stambenih kredita za liječnike i zdravstvene djelatnike mjesečno se izdvaja oko 30.000 kuna

Objavljeno: 01.04.2022. zagorjeinternational

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima više i visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova, čiji je i osnivač. U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak i direktorica regije ˝Kontinentalna zapad Zagrebačke banke˝ Zagorka Mintas potpisali su aneks ugovora o poslovnoj suradnji sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju. Ugovorena kamatna stopa je 2,85 posto godišnje, a uz subvenciju Varaždinske županije u razdoblju od prvih pet godina, kamata za korisnike kredita iznosi oko 1,85 posto. 


– Dosad su primljena 82 zahtjeva zdravstvenih djelatnika, od kojih su 52 zahtjeva realizirana. Županija za subvenciju kamatne stope mjesečno izdvaja oko 30.000 kuna, dok ukupan iznos  subvencioniranih kamata za pet godina iznosi 1,8 milijuna kuna. Današnjim potpisivanjem aneksa ugovora omogućili smo da se za subvencioniranje kamatnih stopa jave i drugi zainteresirani zdravstveni djelatnici svih šest županijskih zdravstvenih ustanova, a s ciljem da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu raditi upravo u našoj županiji – rekao je Stričak i zahvalio Zagrebačkoj banci na suradnji.


– Zagrebačka banka ovom suradnjom s Varaždinskom županijom želi potaknuti pozitivne trendove u društvu. Povoljnijim uvjetima financiranja želimo olakšati mogućnost rješavanja stambenih potreba liječnika i medicinskih djelatnika, što će im zasigurno omogućiti viši životni standard te ugodniji život u zajednici – rekla je Mintas iz Zagrebačke banke.


Za subvencije stambenih kredita prijaviti se mogu zdravstveni radnici visoke i više stručne spreme iz Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i Ljekarne Varaždinske županije.


Uvjeti za dobivanje kredita su članstvo u Hrvatskoj liječničkoj komori, da se radi o zdravstvenim djelatnicima više ili visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Županija, da se nalaze na listi Varaždinske županije za ostvarivanje prava na kredit uz subvenciju, a da su kreditno sposobni prema standardnoj procjeni boniteta od strane Zagrebačke banke.


Potpisivanju aneksa ugovora prisustvovali su privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te direktor Regionalnog centra Središnja Hrvatska Zagrebačke banke Hrvoje Jerković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba