Na 7. sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice načelnik Milički podnio je izvješće o radu te se osvrnuo na odluku Ustavnog suda

“Zbog obustave pripajanja vodovoda, prisiljeni smo opet detaljno analizirati cijene – ona od 5 kuna po kubiku je neodrživa”

Objavljeno: 31.03.2022. zagorjeinternational

U srijedu je održana 7. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice na kojoj je, nakon usvajanja Zapisnika s prethodne sjednice, načelnik Josip Milički podnio izvješće o svom radu za drugu polovicu prošle godine, javlja Radio Marija Bistrica

Vijećnici su prihvatili izmjenu Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju koja je vezana uz otkup zemljišta, a uz to, predsjednik Vijeća Teodor Švaljek je istaknuo da je na vrijeme otkupljeno veliko zemljište, ali i da su ostali veliki kapitalni projekti dobro odrađeni i da zbog toga danas vrijede dvostruko.

Izvješće o radu društva Lijepa Bistrica d.o.o. za prošlu godinu je podnio direktor društva Tomislav Šimunić, koji je rekao da je rad komunalnog društva prošle godine udovoljavao svim propisanim uvjetima određenim Zakonom i podzakonskim aktima iz područja gospodarenja otpadom. Dodao je i da se redovito vršilo usavršavanje i obuka djelatnika te praćenje i usklađivanje s novim zakonskim i podzakonskim aktima. 

Na uzajamnu korist

Na dnevnom redu bila je i Odluka o davanju pozitivnog mišljenja Nacrtu Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb.

– Nadam se da bi kroz tu Aglomeraciju mogli zajednički povući određena sredstva na dobrobit i Grada Zagreba i Marija Bistrice – rekao je načelnik. 

Također, Vijeće je jednoglasno donijelo i Odluku o sprječavanju odbacivanja otpada, te Odluku o 3. izmjeni Odluke o utvrđivanju koeficijenata gdje se dodaje još jedno radno mjesto vezano uz groblje, a jednoglasno su prihvaćeni i Izvješće o stanju zaštite od požara i stanju provedbe godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara za prošlu, te Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje općine za ovu godinu.  

Spomenuta je i odlika Ustavnog suda koji je prihvatio zahtjev općina i gradova koji su zatražili ocjenu ustavnosti Zakona o vodnim uslugama te je privremeno obustavljeno pripajanje lokalnih vodovoda, što je komentirao i sam načelnik. 

Detaljna analiza cijene

– Dobili smo informaciju da je Ustavni sud obustavio provođenje svih odluka iz te mjere i sada smo u iščekivanju što će biti. Prema svemu sudeći, taj bi se proces na nekoliko mjeseci, do godine dana, prolongirao. Mi smo strategije razvijali u drugom smjeru jernsmo bili sigurni da ćemo naš vodovod kroz nekoliko mjeseci predati, te smo se usmjerili na druge projekte, međutim, sada se moramo ponovno vratiti na to, a cijena od pet kuna po kubiku je, s obzirom na poskupljenja, neodrživa. Prisiljeni smo krenuti u detaljnu analizu cijene koja neće biti 15 kuna, kakva bi bila da je vodovod preuzeo Zagorski vodovod, ali morat ćemo postaviti tako da uskladimo troškove i prihode – rekao je Milički. 

Spomenutu ocjenu ustavnosti zatražilo je 16 općina i gradova, a među njima i zagorski gradovi Krapina, Pregrada i Donja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba