OTVORENJE 1. TRAVNJA: Međunarodna 25. izložba pisanica u Galeriji grada Krapine te na YouTube kanalu i mrežnoj stranici POU-a Krapina

VRIJEDI POGLEDATI: Kao i uvijek, odazvao se velik broj autora iz Zagorja, ali i susjednih županija te Slovenije, Srbije i Mađarske

Objavljeno: 26.03.2022. zagorjeinternational

Uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs, Galerija grada Krapine već tradicionalno priprema Međunarodnu izložbu pisanica, ove godine po 25. puta.

Kao i prijašnjih, i ove se godine na izložbu odazvao veliki broj autora iz Krapinsko – zagorske i susjednih županija, kao i iz Slovenije, Srbije i Mađarske. Izlagači su djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri, pojedinci koji se u slobodno vrijeme bave izradom pisanica, a pristupi izradi pisanica su različiti, od tradicionalnih načina do modernih izričaja.

Otvorenje izložbe je u Galeriji, u petak, 1. travnja u 18 sati, od kada se može pogledati i virtualna izložba. U prigodnom glazbenom programu nastupit će Duo David i Josip, na trubi I klarinetu. Izložba se u Galeriji može pogledati do 29. travnja, radnim danom od utorka do subote od 10 do 13 sati, a osim u Galeriji, može pogledati i na virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici i YouTube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba