MAJSTOR PREVARANT: Prevario fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske

Marljivo lagao 26 godina da je ranjen u ratu, isplaćeno mu 1.750.000 kuna

Objavljeno: 25.03.2022. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo Koprivnica podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg okrivljenika zbog prijevare. Naime, lagao je da je ranjen u ratu pa je 26 godina primao mirovinu i time mu je isplaćeno više od 1.750.000 kuna, piše Poslovni.hr.

Naime, od siječnja 1996. godine do siječnja 2022. godine, u Koprivnici i Zagrebu, podnioje područnoj službi nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu i ishodio da mu se izda nalaz i mišljenje invalidske komisije fonda prema kojem mu je, kao hrvatskom branitelju, utvrđena invalidnost zbog posljedica tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu, iako to nije bila istina jer u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem.

Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i neosnovano mu utvrdile invalidnost u cijelosti kao posljedicu tjelesnog ozljeđivanja u Domovinskom ratu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba