Službeno otvorena Županijska smotra LiDRaNo u OŠ Petrijanec, prijavljeno 77 radova

ZAGOREC: Upravo mentori imaju veliku ulogu jer potiču u učenike u njihovom stvaralaštvu

Objavljeno: 15.03.2022. zagorjeinternational

U prostorima Kulturnog centra ˝Ivan Rabuzin˝ u Novom Marofu održana je Županijska smotra literarnog, dramsko – scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDRaNo kojoj je domaćin za osnovne škole Osnovna škola Vidovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Osnovne škole Petrijanec Valerije Paljak koja je istaknula kako danas u vrijeme kada do izražaja dolaze mnogobrojne nove tehnologije, a uz to se svijet  tehnološki razvija izuzetnom brzinom, ova smotra okuplja učenike koji promiču i njeguju književno stvaralaštvo i hrvatski jezik.

Smotru je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je rekla kako Lidrano ima izuzetnu vrijednost, a to je njegovanje hrvatskog jezika i promicanje literarnog, dramsko – scenskoga i novinarskoga izraza.

– Nakon prethodno održanih gradskih i međuopćinskih smotri, stručna povjerenstva odabrala su najbolje u pojedinim kategorijama koji su se plasirali na današnju smotru. Tako imamo prilike vidjeti dramsko – scenske nastupe učenika koji već sada pokazuju svoje talente te ih pod vodstvom svojih mentora dodatno razvijaju. Upravo mentori imaju veliku ulogu jer potiču u učenike u njihovom stvaralaštvu, svakodnevno prepoznaju njihovu nadarenost te vode sustavnu brigu da  njihov rad, trud i nadarenost promoviraju na najbolji način, a to su svakako smotre i natjecanja – rekla je zamjenica župana te dodala kako Varaždinska županija ima iznimno kvalitetne odgojno-obrazovne ustanove, o čemu najbolje govore uspjesi učenika i mentora pa je smotra LiDraNo odlična prilika kroz koju učenici mogu pokazati svoju kreativnost i stvaralaštvo, dok je poseban fokus stavljen na njegovanje i promociju hrvatskog jezika.

Otvorenju smotre je uz veliki broj ravnatelja, učitelja te učenika prisustvovala i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Sanja Herceg.

Napomenimo, kako na Županijskoj smotri LiDRaNO učenika osnovnih škola u kategoriji literarnih radova sudjeluju učenici s ukupno 36 radova, u kategoriji samostalnih novinarski radovi s 28 radova, školskih listova četvero, a u kategoriji radijski izraz devet radova radijskih emisija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba