20. rođendan, 20 TV ekrana i 20 vrtića

GKP PREKOM proslavio jubilarnu godišnjicu, obradovao i najmlađe mještane Jalžabeta

Objavljeno: 10.03.2022. zagorjeinternational

Prije 20 godina Grad Prelog osnovao je komunalno poduzeće za obavljanja javne usluge sakupljanja otpada, održavanje javnih površina i groblja, dimnjačarskih usluga. Nakon nekoliko godina, suradnja se proširila na okolne JLS, a danas PRE – KOM okuplja još 13 JLS (Donja Dubrava, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba, Donji Kraljevec, Belica, Dekanovec, Domašinec, Martijanec, Podturen, Pribislavec i Jalžabet). Povodom 20 godina rada PRE – KOM je donirao 20 televizora za 20 dječjih vrtića sa područja 14 JLS gdje sakuplja otpad, a među njima je i Dječji vrtić Potočić u Jalžabetu.

Podsjetimo,Vijeće općine Jalžabet je na 6. sjednici održanoj krajem prošle godine donijelo odluku o dodjeli obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine trgovačkom društvu GKP PRE – KOM d.o.o.

– Ovo zajedništvo prvenstveno je počelo radi javne usluge sakupljanja komunalnog otpada za koju možemo reći da je civilizacijski doseg. PRE-KOM je danas lider gospodarenja otpadom koji odvojeno sakuplja i obrađuje 65 posto otpada, a ovi rezultati su rad korisnika, vlasnika i rad radnika PRE – KOM-a koji rade po suncu, kiši ili snijegu – poručuju iz PRE – KOM-a.

U ponedjeljak je održana i svečana proslava 20 godina rada PRE – KOM-a na kojoj se okupilo oko stotinjak gostiju. Svečanosti su se odazvali državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin-Šain, župan Županije Međimurske Matija Posavec, načelnica sektora gospodarenja otpadom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te načelnice i načelnici vlasnici PRE – KOM-a. Na svečanosti su se okupili predstavnici ostalih okolnih JLS i komunalna poduzeća sa sjevera Hrvatske, te komunalna poduzeća s kojima PRE-KOM surađuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba