Evo tko se ima čemu veseliti

Danas kreće povrat poreza

Objavljeno: 02.05.2024. zagorjeinternational

Danas počinje isplata povrata poreza na dohodak. Porezna uprava u ranijem je priopćenju objavila da će povrat dobiti 830.112 građana, u ukupnom iznosu od 332.811.592,99 eura, piše Index

Visina povrata ovisi o visini uplaćenog poreza i prireza, dobi te olakšicama na koje građani ostvaruju pravo. Podsjetimo, Porezna uprava 22. travnja počela je sa slanjem poreznih rješenja u Korisničke pretince eGrađana, a u svibnju kreće dostava rješenja na adrese prebivališta i boravišta. 

Na stranicama Porezne objavljen je i kalkulator informativnog karaktera u koji je moguće unijeti podatke o bruto primicima, uplaćenim doprinosima, godišnjem osobnom odbitku, uplaćenom porezu i prirezu te dobiti okvirni iznos povrata poreza. 

– Rezultat ovog izračuna isključivo je informativnog karaktera te je moguće da se konačnim godišnjim obračunom poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak od strane Porezne uprave utvrdi različit iznos utemeljen na Zakonu o porezu na dohodak te na odlukama lokalnih tijela samouprave o visini stopa prireza – upozorili su iz Porezne. 

Očekuje se da će većina povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023. godinu u posebnom postupku biti izvršena do kraja svibnja 2024. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba