˝Zašto to radimo i kakvi smo mi to?!˝

U kontejneru na groblju u Krapinskim Toplicama nalazi se sve, osim otpada s groblja

Objavljeno: 10.02.2022.

Još jedna tužna priča, ovog puta iz Krapinskih Toplica, pokazuje kako nad ekološki odgovornim građanima, i dalje ipak prevladavaju oni neodgovorni. Naime, u Facebook grupi ˝Krapinske Toplice, naše mjesto˝ direktorica Eko Aleje Karmelita Pavliša objavila je fotografije otpada u velikom kontejneru kod ulaza na mjesno groblje na koji je naišla. Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

– Poštovani mještani Općine Krapinske Toplice, ovim putem želim vam pokazati što se sve dovozi u kontejner na mjesnom groblju Krapinske Toplice. Ponekad ostanemo frapirani. Od 1.12. intenzivno radimo na uređenju groblja i mjesta, postavljen je veliki kontejner kod ulaza u mrtvačnicu od 7 metara kubičnih, za koji trošak odvoza iznosi 2050 kuna te smo ostavili dva kontejnera kod “vodospremnika“ od pet metara kubičnih, za koje trošak odvoza iznosi 1600 kuna po kontejneru. Vrlo često obilazim  mjesno groblje i mjesto kako bih uvidjela sve anomalije koje se pojavljuju vezano na urednost, odnosno neurednost mjesta. Nakon 15 sati sama uzmem rukavice, stavim bačenu masku, maramice i svašta nešto u koš za smeće. No, mislim da i ove fotografije govore više od riječi. Od kada smo postavili video nadzor za kontejnere kod “vodospremnika“, oni su prazni, a pogledajte fotografiju velikog kontejnera kod ulaza i njegov sadržaj. U njemu je sve, samo ne otpad s groblja. I tu ćemo postaviti video nadzor. Ovim putem molim vas za suradnju, da smeće s grobova odnosite u kante ili kontejnere, a ukoliko zapazite da je netko “izvana“ ubacio u kontejner otpad poput ovoga na fotografijama, molim vas da nam javite na broj mobitela 091/24 84 465. Za takvu vrstu otpada, Krapinske Toplice imaju reciklažno dvorište i zaista se čovjek ponekad pita zašto to radimo i kakvi smo mi to? – napisala je Pavliša, pa dodala da je cilje Eko Aleje da mjesto i groblje budu konstantno uređeni i čisti.

– To ćemo nastojati svim našim snagama i provesti. Također ćemo raditi i u naseljima, ne samo u centru. Vrlo skoro počinje vegetacija, i ukoliko imate potrebu da se na JAVNIM POVRŠINAMA prije trebaju otpiliti grane ili urediti nešto, molim vas da nam se javite. Mi ćemo hitno reagirati i odgovoriti na vaš mail ili upit. Također, imate pravo na kritiku, ali molim vas konstruktivnu, bez vrijeđanja, jer negativom ćemo se apsolutno boriti pozitivom – riječi su kojima je Pavliša zaključila svoju objavu. (mč) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba