U sklopu programa ˝Uzmi pare i napravi nešto za mlade˝

Mladi Kumrovčani svoju ideju pretvorili u stvarnost – uredili ˝Chill room˝ u Kulturno – društvenom domu u Razvoru

Objavljeno: 10.02.2022.

˝Uzmi pare i napravi nešto za mlade˝ projekt je kojim se provodi participativni proračun za mlade, a sukladno metodologiji koju je pilotirala Lokalna akcijska grupa “Zagorje – Sutla” u partnerstvu s gradovima Zabok, Pregrada i Klanjec. LAG “Zagorje – Sutla” i Mreža udruga Zagor za projekte mladih koji se odaberu kroz proces participativnog proračuna, osigurali su 15.000 kuna iz sredstava projekta, dok općine i gradovi osiguravaju dodatnih 5000 kuna kako bi u konačnici projekti mladih bili financirani u iznosu od 20.000 kuna.

Kumrovečka mladež uključila se u ovaj projekt i time osigurala sredstva za svoj projekt pod nazivom ˝Chill room˝.U sklopu tog projekta, mladi su uredili svoj prostor u dijelu Kulturno – društvenog doma u Razvoru. Dobivenim sredstvima obojili su zidove, kupili televizor, hladnjak, kutnu garnituru, “big bag” (vreće za sjedenje) i stol za stolni tenis, dok je Općina Kumrovec uskočila u pomoć po pitanju struje, lampi i vode.

– Veseli nas što se mladi sve više uključuju sa svojim idejama u rad i razvitak Kumrovca te nam time daju još veći elan za rad, ali i zadovoljstvo što općina ide u pravom smjeru. ˝Chill room˝ je otvorio svoja vrata, a mi se veselimo novim projektima i suradnji s mladima – poručili su iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba