Počinju pripreme za ovogodišnji krapinski “Tjedan kajkavske kulture“

ŠALJITE PJESME I/ILI LIKOVNE RADOVE: Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo raspisalo natječaje za kajkavske priredbe

Objavljeno: 06.02.2022. VH

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina započelo je s pripremama za manifestaciju “Tjedan kajkavske kulture“. Naime, ovih su dana raspisani natječaji za tradicionalne priredbe koje će se izvoditi na ovogodišnjem 57. izdanju ove popularne manifestacije.

Raspisan je tako natječaj za “Mali kaj“, a traže se kvalitetni mladi pjevači koji će otpjevati neku od pjesama s dosadašnjih festivala kajkavskih popevki i na taj način predstaviti svoju školu. Prijave su otvorene do 15. ožujka.
Također, raspisan je i natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Festivalu kajkavskih popevki, a organizator ovime nastoji potaknuti na stvaranje skladbi koje se temelje na posebnosti određenog kajkavskog kraja. Skladbe je također moguće poslati do 15. ožujka.

Raspisani su i natječaji za Dječju likovnu izložbu, čije su teme ove godine pejzaž kajkavskih krajeva, licitari i/ili tradicijske dječje igračke, a radovi će se moći poslati do 30. travnja.

Otvoren je i natječaj za radove koji bi bili izvedeni u sklopu Dječjeg recitala kajkavske poezije, a sudjelovati mogu svi učenici osnovnih škola s radovima napisanim na mjesnim govorima, izričajima, dijalektima i narječjima hrvatskoga kajkavskog jezika. Moguće ih je poslati do 15. travnja.

Isto tako, raspisan je i natječaj za Recital kajkavske poezije, na kojeg se prijaviti mogu autori s pjesmama koje dosad nisu objavljene, a napisane su mjesnim govorima kajkavskog jezika. Ovaj je natječaj otvoren do 30. travnja.  
Svi detalji pojedinih natječaja mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba