"Aktivni i nakon 65-e!" u Radoboju

Želite li saznati više o gerontologiji? Evo prilike već u petak

Objavljeno: 22.01.2022. zagorjeinternational

U sklopu projekta ”Aktivni i nakon 65-e!” kojeg provodi Općina Radoboj u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Krapina, Gradskim društvom Crvenog križa Krapina i Muzejem Radboa Radoboj, u petak, 28. siječnja, s početkom u 8 sati, u prostoru zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Radoboju održat će se Jednodnevni seminar iz područja gerontologije, namijenjen zaposlenicima u sustavu socijalne skrbi.

Projekt ”Aktivni i nakon 65-e!” uključuje organizaciju čitavog niza aktivnosti u koje se stariji mještani Općine Radoboj mogu uključiti ovisno o njihovim potrebama i interesima te time obogatiti svoju svakodnevicu. Raznovrsne radionice, edukativna predavanja i izleti predstavljaju okosnicu projekta kroz koje se potencira važnost druženja i socijalizacije starijih osoba s njihovim vršnjacima, a polaznicima se pruža prilika da se kroz platformu radionica uključe u društveni život zajednice što ima pozitivan učinak na njihovo samopouzdanje i stvaranje svijesti o vlastitoj vrijednosti.

”Aktivni i nakon 65-e!” financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, u iznosu od 1.476.024,37 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 21. srpnja 2020. do 21. srpnja 2022. godine.

Zajednička poveznica svih projektnih aktivnosti je pružanje doprinosa povećanju kvalitete života osoba treće životne dobi, ali i ukazati te senzibilizirati širu javnost na potrebe često marginalizirane i socijalno osjetljive skupine građana. U prenošenju te poruke, veliku ulogu imaju stručne osobe, kao autoriteti i predstavnici institucija koji su upoznati s problemima starijih.

Nastavno tome, projekt uključuje organizaciju edukacija za profesionalce u sustavu socijalne skrbi, gdje uslijed promjena koje donosi suvremeno doba, poput produljenja životnog vijeka osoba, a usred pojave trenda sve manjeg broja članova kućanstva koje više nije u mogućnosti pružiti glavninu potrebne skrbi za starije članove, sve veći teret skrbi za starije pada na sustav i njegove djelatnike.

Na tome tragu, organizira se druga po redu besplatna edukacija za profesionalce u sustavu socijalne skrbi na kojoj će se od strane renomiranih predavača prezentirati i raspravljati o aktualnim temama, sadašnjim i budućim potrebama sustava, a u svrhu pružanja doprinosa održanju i poboljšanju kvalitete socijalnih usluga te stjecanja uvida u nove spoznaje.

Detaljnije o temama te popis predavača možete vidjeti u Programu seminara.

Sudjelovanje na stručnom seminaru je besplatno, uz obveznu prethodnu najavu dolaska do datuma 26.01.2022., (srijeda), s naznakom broja Vaših djelatnika, na e-mail [email protected] ili na broj mobitela 099/346-9009.

Polaznici Seminara obvezni su predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju prilikom ulaska u prostor!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba