Paljenjem prve adventske svijeće počeo “Mali Advent u Marofu“

Jenkač: Zajedništvo nas je uvijek držalo na okupu, neka nas čuva i dalje

Objavljeno: 28.11.2021. zagorjeinternational

U blagdanski ukrašenom Novom Marofu, kod Kulturnog centra “Ivan Rabuzin“, ove je subote zapaljena prva adventska svijeća i time je započeo “Mali Advent u Marofu“ u organizaciji Turističke zajednice grada Novog Marofa i Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof.

Ovaj događaj ujedno predstavlja i nastavak tradicije započete prije nekoliko godina, kojom Novomarofčani prigodno ulaze u vrijeme Došašća.

Blagoslov svijeće je predvodio fra Nikola Šantek koji je podsjetio da je Advent iščekivanje dana rođenja Isusa Krista, Božića, te da se u ove dane pripremamo da bi živjeli u miru, slozi i zajedništvu, a što je i potrebno u ovo zahtjevno vrijeme.

Prvu je adventsku svijeću zapalio gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Moramo vjerovati u sebe i onda ćemo lakše prebroditi probleme. Previše slušamo vijesti, opterećujemo se, postajemo depresivni. Pred nama je Božić, veselje i želim vam u tom duhu mira, zadovoljstva, zdravlja, ljubavi i zajedništva, da se čuvate i cijepite. Zajedništvo nas je uvijek, a hrvatski narod to može posvjedočiti, sačuvalo i držalo na okupu. Neka nas čuva i dalje – poručio je Jenkač.

Nakon paljenja svijeće, koncert na otvorenom održao je Antonio Tkalec, kantautor i skladatelj moderne duhovne glazbe, a voditeljica Turističke zajednice grada Novog Marofa Renata Horvatić, najavila je prigodne programe i narednih subota.

– Kako smo najavili, idemo korak po korak. U planu je koncert KUD-a “Marof“, drugi manji koncerti, doček Djeda Mraza, programi za djecu. Sve ćemo to organizirati sukladno epidemiološkoj situaciji koju pratimo pa ćemo programe najavljivati za svaki tjedan posebno – kazala je Horvatić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba