Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu u Jesenju

Načelnik Cvrtila: Radujemo se Božiću i Novoj godini i nadam se da ćemo kao zajednica ostati jedinstveni kao što smo i bili do sad

Objavljeno: 28.11.2021. zagorjeinternational

Uoči prve nedjelje došašća, u Općini Jesenje je ove subote upaljena prva svijeća na adventskom vijencu ispred općinske zgrade, a kako bi dodatno uljepšali ovo doba godine, u Općini su ga odlučili obogatiti prigodnim sadržajima.

– Drago nam je da smo i ove godine koja je kao i prethodna drugačija od ranijih godina kad smo živjeli bez ove nesretne korone, u mogućnosti organizirati prigodna događanja vezana uz advent – rekao je načelnik Dario Cvrtila.

Dodao je i kako u organizaciji događanja već tradicionalno sudjeluju udruge, prvenstveno “Kuburaši Jesenja“ koji su ove godine zajedno s AKUD-om “Žensko kazalište iz Gornjeg Jesenja“ bili inicijatori adventskih događanja.

– Tu su i privatni šumoposjednici koji su donirali bor, zatim naši vinogradari koji će u skladu s epidemiološkim mjerama i mogućnostima počastiti sve okupljene, a tu su i naše sportske i sve ostale udruge koje djeluju na području općine, na čemu sam im svima zahvalan. Također, moram se zahvaliti i našim poduzetnicima, “3BH“ građevinarstvu na donaciji materijala i “Alum-promet d.o.o.“ na donaciji materijala i izradi konstrukcije adventskog vijenca – kazao je Cvrtila dodavši da je adventsko vrijeme lijepa prigoda za okupljanje i druženje mještana kojeg u posljednje vrijeme i nije bilo, prije svega zbog pandemije koja još uvijek ne posustaje.

Iako je prisutna neizvjesnost, pa i strah, s druge je strane radost zbog onoga što iščekujemo, a to je Božić, rekao je načelnik.

– Radujemo se Božiću, ali veselimo se i novoj 2022. godini i nadam se da ćemo kao općina i kao zajednica ostati jedinstveni kao što smo bili dosad, da ćemo se fokusirati na projekte i razvitak naše općine što nam je svima cilj i velika želja – istaknuo je Cvrtila.

Prva je svijeća na adventskom vijencu upaljena uz prigodan program, a molitvu u kojoj su sudjelovali i okupljeni mještani vodio je župnik Danijel Herceg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba