Policija kroz vikend utvrdila 110 prekršaja, mopedistu (57) zaustavljenom u Vrhima Pregradskim prijetila kazna od 38.000 kuna

Upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom bez vozačke i alkoholiziran – dobio kaznu zatvora od 15 dana

Objavljeno: 22.11.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske, pojačanim su nadzorom u prometu, tijekom vikenda utvrdili čak 110 prometnih prekršaja – 57 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 12  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 ostala prekršaja u prometu.

U Vrhima Pregradskim, policijski su službenici, u petak, oko 22 sata  zaustavili 57-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao mopedom, a za kojeg su daljnjim provjerama utvrdili da je upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom, i to za vrijeme dok mu je rješenjem oduzeta vozačka dozvola. Također, utvrđeno je da je mopedom upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, no alkotestiranje je odbio. Stoga je vozaču bilo određeno zadržavanje u prostorijama policije,  te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 38.000 kuna, predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “AM“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i predloženom kaznom zatvora od 15 dana. Dodajmo još kako je, 57-godišnjak, u subotu, doveden na sud gdje mu je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.

U subotu, oko 16 sati, na autocesti A2 kod Jakovlja, 54-godišnjakinja je na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 kilometara na sat, vozilom upravljala brzinom od 96 kilometara na sat. Protiv vozačice,  zbog prekršaja je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 3000 kuna te je predložena zabrana upravljanja vozilima “B“ kategorije u trajanju od mjesec dana. 

Također, u subotu, oko 23 sata, u Vrankovcu, muškarac (71) upravljajući osobnim vozilom, zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Daljnjim nadzorom nad vozačem, utvrđeno je kako je upravljao vozilom s 1,96 promila alkohola u organizmu te protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11.300 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba