U spomen na velikog zagorskog umjetnika

U marijabistričkom Domu kulture održan koncert ‘Sjećanje na Rudeka’

Objavljeno: 22.11.2021. zagorjeinternational

Kulturno umjetničko društvo “Lovro Ježek“ Marija Bistrica, u nedjelju je, u marijabistričkom Domu kulture, u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, organiziralo još jedan koncert ‘Sjećanje na Rudeka’, piše Radio Marija Bistrica.

Prvi koncert u spomen na Rudolfa Mahmeta – Rudeka, koji je ostavio dubok trag u djelovanju KUD-a “Lovro Ježek“, ali i brojnih drugih zagorskih društava, KUD je organiziralo prije pet godina, kada je Rudek preminuo. Prošle je godine tradicija zbog pandemije prekinuta, no ove je ipak nastavljena pa je tako publika ponovno imala prilike uživati u koncertu. Za one koji nisu imali EU COVID potvrde koje su bile potrebne za ulazak u Dom kulture, praćenje koncerta bilo im je omogućeno putem facebook stranice KUD-a “Lovro Ježek“.

Osim domaćima, Tamburaškog orkestra KUD-a “Lovro Ježek“ i solista Roberta Hrena na bisernici, nastupili su i Tamburaški sastav KUD-a ”Belec”, Pjevački zbor KUEU ”Kaj” Zlatar Bistrica i Ženska vokalna grupa ”Kajda” Mače. Također, nastavljena je i tradicija sastavljanja Memorijalnog tamburaškog orkestra, a ovog puta, pod ravnanjem Roberta Mihovilića činio ga je 31 tamburaš iz TS KUD-a ”Belec” i TO KUD-a ”Lovro Ježek”.

Suorganizatori i pokrovitelji koncerta bili su Općina Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica.

Foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba