MARIO MANDŽUKIĆ PONOVNO U REDOVIMA VATRENIH: Imenovan trenerom u stručnom stožeru

“Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču i želim tu strast, ali i iskustvo, prenijeti novoj generaciji“

Objavljeno: 22.11.2021. zagorjeinternational

Hrvatski nogometni savez na svojoj je službenoj web stranici objavio kako je legendarni Mario Mandžukić, danas formalno  dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru Vatrenih.

-Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju. Zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju – poručio je Mandžukić.

Izbornik Zlatko Dalić istaknuo je koliku vrijednost ima povratak Mandžukića u redove Vatrenih.

-Uvijek govorim da Vatreni trebaju ostati blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama. U razgovoru s njim uvjerio sam se koliko je predan, zainteresiran i voljan pomoći, a mislim da će njegovo iznimno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vrijedno pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj suradnji – kazao je Dalić.

Predsjednik Saveza Marijan Kustić rekao je kako Mandžukićeva igračka karijera, kako reprezentativna, tako i ona klupska, može biti uzor svakom mladom igraču, te da zbog toga ne sumnja da će svi od njega moći puno naučiti.

-Kao igrač je bio simbol borbenosti, napornog rada, pobjedničkog garda i nepokolebljivog karaktera te me raduje što će te vrijednosti moći promovirati kao trener u A reprezentaciji – istaknuo je Kustić.

Podsjetimo, Mandžukić se od igračke karijere u reprezentativnom dresu oprostio nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a ovog je ljeta, u potpunosti okončao svoju impresivnu igračku karijeru.

Foto: HNS/Facebook

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba