Omogućena je i online prijava

Grad Pregrada dodjeljuje 10 top stipendija i 10 novčanih pomoći za učenike i studente

Objavljeno: 07.11.2021. zagorjeinternational

Grad Pregrada raspisao je natječaj za dodjelu top stipendija izvrsnim redovnim studentima s prebivalištem na području grada te natječaj za ostvarenje prava na financijsku potporu učenicima srednjih škola i studentima.

Dodijelit će se 10 top stipendija za izvrsnost u iznosu od 700 kuna mjesečno za razdoblje od rujna ove godine do lipnja iduće godine.

Digitalni obrasci

Novost je da je omogućena online prijava na natječaje putem platforme “Otvoreni grad“, koju je Grad Pregrada implementirao na proljeće ove godine. Predaja zahtjeva moguća je putem usluge “Digitalni obrasci“, a autentifikacija pristupa digitalnim obrascima moguća je standardnom prijavom, putem korisničkog imena i zaporke. Podnositelj zahtjeva podatke za prijavu mora zatražiti od Grada putem e-maila [email protected], a prilikom podnošenja prijave za otvaranje korisničkog računa, potrebno je dostaviti ime i prezime, OIB te e-mail na koji želi da mu se dostave korisnički podaci. Također, zadržana je mogućnost podnošenja prijave osobnom dostavom ili preporučeno poštom na adresu Grada Pregrade.

Pravo na dodjelu top stipendije imaju studenti s prosjekom ocjena najmanje 4,0, a detaljniji popis kriterija svi zainteresirani mogu pronaći na internetskim stranicama Grada Pregrade.

3000 kuna

Pravo na financijsku potporu pak mogu ostvariti svi redovni učenici srednjih škola i studenti s prebivalištem na području grada koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna i koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima. Financijska potpora učenicima dodjeljuje se u iznosu od 250 kuna, a temeljem zaključka gradonačelnika dodijelit će se 10 financijskih potpora. Financijska potpora studentima također se dodjeljuje ovisno o prihodu po članu kućanstva, a može iznositi od 250 do 650 kuna. Pravo na financijsku potporu izravno, neovisno o prihodu po članu kućanstva, imaju studenti s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te studenti upisani na studije s popisa deficitarnih studija sukladno listi deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko – zagorske županije za određenu godinu. Iznos potpore ostvarene na osnovi jednog od kriterija za izravnu dodjelu je 250 kuna.

Sve dodatne informacije također su dostupne na internetskim stranicama Grada Pregrade, a sva tri natječaja otvorena su do 19. studenoga. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba