O gastronomiji zelinskog kraja

Iduće srijede u restoranu Taverna 1860 održat će se promocija filma “Kraljevska gozba“

Objavljeno: 07.11.2021. zagorjeinternational

U restoranu Taverna 1860,  na adresi Donjozelinska 83, Donja Zelina, sljedeći tjedan, u srijedu, s početkom u 14 sati, održat će se promocija filma “Kraljevska gozba“. Radi se o prvom od dva gastro filma.

Gastro tražilica je popularni YouTube kanal koji promovira restorane, OPG-ove i seoska domaćinstva diljem Hrvatske i Balkana, a u ovom serijalu tema je bila gastronomija zelinskog kraja. Režiju potpisuje novinar i producent Miroslav Mirković, fotografiju Stjepan Dolenec, a producent cijelog serijala bila je tvrtka Produkcija i ideja iz Koprivnice u suradnji s tvrtkom Creative Factory. Partneri projekta bili su Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina.

Govori se o pet najpoznatijih gastro destinacija – Izletište Kos Jurišić, Klet Ljubekov gaj, Klet Hrupec, Taverna 1860 i Bistro Europa.

Izletište “Vina Kos-Jurišić“ obiteljsko je gospodarstvo smješteno na zelinskoj vinskoj cesti usred zelinskih brežuljaka. Mjesto je to koje nudi pravu gastronomsku idilu u prirodi. Restoran okružen vinogradima i hrana koja podsjeća na zaboravljena vremena i kako su nekad kuhale bake.

Obiteljsko gospodarstvo Klet “Ljubekov gaj” nudi domaće specijalitete hrvatskog prigorja, ugodan boravak u domaćem ambijentu stare tradicionalne prigorske ‘hiže’ i uživanje u prekrasnoj prirodi.

Klet “Hrupec“ nalazi se na brežuljcima zelinskog kraja te pruža prekrasan pogled na vinograde i prigorsko zelenilo, a u kleti nude domaća prigorska jela pripremljena na tradicionalan način.

Taverna  “1860 Food & Wine“ je taverna prekrasnog podrumskog okruženja koja nudi vrhunska lokalna vina te jedinstveni gastro doživljaj. Osim odličnih burgera nude i zanimljiv riblji i mesni menu, a imaju i ponudu za vegane.

Ugostiteljski objekt “Bistro Europa“ smješten je u srcu Hrvatskog prigorja, Svetom Ivanu Zelini. Više od 20 godina nudi savršeno pečene domaće odojke, a u ponudi imaju i pečenu janjetinu te jela s roštilja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba