PRIDRUŽITE SE: Start je u Repovcu, a trče se dva kruga od 15 kilometara

Trojica mladića 18. studenoga organiziraju grupno trčanje u znak sjećanja na stradale u Vukovaru i Škabrnji

Objavljeno: 06.11.2021. zagorjeinternational

Prošle su godine Sven Šemovčan, Gordan Gregurić i Tomislav Vuzem pokrenuli inicijativu kojom se u znak sjećanja na sve stradale, poginule, ranjene, zatočene i nestale hrvatske branitelje, otrči kilometraža istovjetna godinama koje su prošle od pada Vukovara i Škabrnje.

Prošle je godine tako otrčano 29 kilometara, a ove je godine u planu istrčati 30 kilometara za 30 godina stradavanja spomenutih mjesta.

– Događaj nije natjecateljskog karaktera i planira se zajedničko grupno trčanje tempom od šest minuta po kilometru. Start će biti 18. studenoga u 10 sati ispred Društvenog doma u Repovcu, a trčat će se dva istovjetna kruga od 15 kilometara na trasi Društveni dom Repovec – Temovec – Pustodol Začretski – Štrucljevo – Grabrovec – Zabok – Društveni dom Repovec – otkrio je Sven Šemovčan, jedan od začetnika ove ideje, dodajući kako su se sudionici dužni pridržavati prometnih propisa te sa sobom ponijeti odjeću i obuću sukladno vremenskim prilikama te dovoljnu količinu hrane i pića.

Organizatori također pozivaju da sudionici, ako su u mogućnosti, skromnom donacijom pomognu rad udruge “Vukovarski leptirići“, a na čijim se stranicama mogu pronaći sve potrebne informacije o izvršenju uplate. – Pozivamo sve zainteresirane, da se okupimo u što većem broju i tako odamo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje – poručili su organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba