Projekt su pokrenuli pokojni knjižničar Denis Vincek i učiteljica Ankica Krajnik

Osnovna škola Zlatar dobila Europsku oznaku kvalitete za projekt “Radio Heritage”

Objavljeno: 03.11.2021. zagorjeinternational

Zlatarska osnovna škola dobila je Europsku oznaku kvalitete za projekt “Radio Heritage”, a učiteljica razredne nastave Ankica Krajnik primila je Nacionalnu oznaku kvalitete za sudjelovanje u tom projektu sa svojim tada 4.a razredom, piše Radio Zlatar.

Radi se o jednogodišnjem međunarodnom “eTwinning“ projektu kojeg su zajedno pokrenuli pokojni knjižničar Denis Vincek i učiteljica Krajnik, u suradnji s učiteljicom Renatom Jakič iz OŠ Apače u Sloveniji.

Po prihvaćanju projekta od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u njega se uključilo još desetak škola iz cijele Hrvatske, uz 20-ak učitelja i 200-tinjak učenika.

Učenici kroz projekt istraživačkim učenjem stječu znanja o vlastitoj kulturnoj baštini, upoznaju kulturnu baštinu projektnih partnera, a snimili su i montirali pet radijskih emisija posvećenih baštini. Uz to, imali su prilike učiti o prihvaćanju sličnosti i različitosti među različitim sredinama, a ujedno su stekli vještine rada u novim digitalnim alatima.

Oznaka kvalitete nagrada je učenicima i učiteljima za uloženi trud i poticaj za daljnju suradnju na nacionalnoj i europskoj razini, kažu iz škole. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba