U 66. godini života i 40. godini svećeništva

Preminuo je zlatarbistrički župnik, vlč. Petar Repić

Objavljeno: 02.11.2021. zagorjeinternational

Vlč. Petar Repić, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici, preminuo je u nedjelju nakon teške bolesti u Općoj bolnici Zabok, u 66. godini života i 40. godini svećeništva.

Vlč. Petar rođen je 27. lipnja 1956. godine u mjestu Sveti Petar kraj Ludbrega, u Župi sv. Franje Asiškog u Velikom Bukovcu (Varaždinska biskupija). Osnovnu je školu polazio u Svetom Petru Ludbreškom i u Koprivnici, a po završetku osnovne škole ušao je u Dječačko sjemenište na Šalati i polazio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, gdje je 1975. godine maturirao. Nakon odsluženja vojnog roka, svoj daljnji put prema svećeništvu nastavio je 1976., ulaskom u Bogoslovno sjemenište i studijem na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika ga je 27. lipnja 1982. godine u zagrebačkoj katedrali zaredio zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić.

Nakon ređenja imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri, gdje je proveo četiri godine. Potom je godinu dana bio župni vikar u Župi sv. Luke evanđelista u Novskoj. Upraviteljem Župe sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu imenovan je 1987. godine. Privremeno je vršio službu upravitelja župa sv. Vida mučenika u Ladvenjku i sv. Antuna Padovanskog u Vukmaniću i skrbio za prognane vjernike tih župa od prosinca 1992. do kolovoza 1993. U kolovozu 1998. imenovan je upraviteljem župe sv. Vida mučenika u Ladvenjku. Od 2006. do 2016. bio je bilježnik Dugoreško – mrežničkog dekanata, a od 2010. do 2016. član Prezbiterskog vijeća Zagrebačke nadbiskupije. Dekretom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, 22. kolovoza 2016. imenovan je župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici. Vrijeme i mjesto sprovodnih obreda i svete mise zadušnice bit će objavljeni naknadno, kažu iz Zagrebačke nadbiskupije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba