ZAŠTO BI IPAK TO NETKO UČINIO? Pukom srećom nije došlo do veće tragedije

ZABOK: Skupina mladih zapalila vatru u sjenici ŠUDIGO-a i pobjegla – Škola i policija mole svjedoke za pomoć

Objavljeno: 01.11.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je nekolicina mladih zapalila vatru u sjenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a samo pukom srećom se nije proširila na njenu konstrukciju. Naime, dok se vatra rasplamsavala naišao je djelatnik škole, a društvo se tada dalo u bijeg, piše portal NiZagorjemalo.

Škola je na svojim Facebook stranicama objavila fotografije pokušaja uništenja sjenice koju su učenici i profesori gradili sami, uz pomoć donacija tvrtki koje su im izašle u susret u novcu, materijalu i radovima.

– Iz naših mnogobrojnih objava bilo je vidljivo koliko nam je važno i koliko smo svi zajedno, učenici i osoblje, bili angažirani oko izgradnje sjenice u školskom dvorištu. U vrijeme korone ovaj poluzatvoreni prostor je od neprocjenjive važnosti i služi nam kao vanjska učionica. Ovo što se dogodilo ostavlja nas bez riječi – stoji u objavi na Facebook profilu škole.

Uz to, dodali su i kako se skupine mladih tamo često znaju zadržavati u noćnim satima i iza sebe ostavljati smeće, što je škola tolerirala i šutjela.

– Drago nam je bilo vidjeti mlade ljude koje se okupljaju u noćnim satima i sjede na klupama koje su naši učenici izradili svojim rukama. Nismo reagirali niti na smeće koje su ostavljali svaku večer, a tete spremačice su uporno za njima čistile. Mladi su, i gladni i žedni pa pojedu i popiju nešto, ali tolerancija takve vrste nije bila dovoljna. I eto, kad gradiš kulturu u gradu, nekultura pokaže svoje lice – pišu iz ŠUDIGO-a.

Na uviđaj je izašla i policija iz koje kažu da zasad nemaju informacije o počiniteljima. Škola moli za pomoć sve građane koji su možda vidjeli skupinu mladih u školskom prostoru u nedjelju oko 17 sati da jave u Školu ili policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba