Odlično posjećeni programi u Krapini u petak i subotu, danas svečano otvorenje 56. Tjedna kajkavske kulture

U auto kinu tražilo se parkirno mjesto više, Dani krapinskog sporta počeli stolnoteniskim turnirom – evo koji su bili najbolji

Objavljeno: 05.09.2021. AB

Autokino, odnosno projekcija filma „Brzi i žestoki 9” ovoga petka, bio je svojevrsni uvod u ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture u Krapini.

Na poligonu u Mihaljekovom jarku tražilo se mjesto više i brojni su građani iskoristili priliku uživati u filmskom hitu na neuobičajeni način, što je dokaz da su i ovakva događanja dobrodošla u Krapini.

U subotu pak su započeli Dani krapinskog sporta, uz 20. otvoreno natjecanje u stolnom tenisu Krapina 2021. Memorijal Jurice Spačeka, održano u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina.

Dodajmo da su najbolji bili Barbara Ćuk u kategoriji do 12 godina te Leonardo Petrović u kategoriji do 18. U kategoriji do 40 godina prvo je mjesto osvojio Hrvoje Martinec, a u dobnoj kategoriji između 40 i 60 godina Krešimir Maras. U kategoriji iznad 60 godina pobjednik je Mladen Grantverger. U parovima najbolji su bili par Grantverger-Zovko. Turnir je okupio više od 70 stolnotenisačica i stolnotenisača.

Dani sporta trajat će do 12. rujna, a nastavit će se danas Memorijalnim turnirom Jurica Mehun, na  teniskim terenima na ŠRC Podgora, Kupom Grada Krapine u disciplini lov ribe udicom na plovak te Brdskom biciklističkom utrkom Neandertalka. Danas u 9,00 sati s Trga Ljudevita Gaja kreće i tradicionalni Pohod Planinarskog društva Strahinjčica Krapina – “Putevima dedeka Kajbumščaka”.

Središnji dio nedjeljnog programa bit će svečano otvorenje Tjedna kajkavske kulture Krapina 2021. koje će se od 18.30 sati održati na Trgu Ljudevita Gaja, uz predstavljanje povijesnih postrojbi i prigodan glazbeni program Adama Končića i Savskih valova. Uoči otvorenja manifestacije, u 17 će sati ispred Festivalske dvorane biti otvorena izložba dječjih radova, dok će u 18 sati na Trgu početi svečani mimohod postrojbi. Nedjelja će završiti koncertom Kumova od 20 sati.

Najnovije po kategorijama

PRESUDILE NIJANSE: Najbolji novi kolač spravili članovi zbora “Đure Prejca”, tradicionalnu slasticu Desinićke mažoretkinje, a najljepši štand ima OPG Črvek

DEVETI 'DANI JABUKA“ U DESINIĆU: Po prvi put u Turističkom informativnom centru i Rodnoj kući Đure Prejca – uz bogat kulturni program, može se kupiti od jabuka, preko aronije do svih ostalih domaćih proizvoda

PRESUDILE NIJANSE: Najbolji novi kolač spravili članovi zbora “Đure Prejca”, tradicionalnu slasticu Desinićke mažoretkinje, a najljepši štand ima OPG Črvek

Objavljeno: 16.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter