"Eko, etno, fletno – festival Kumrovec 2021.”

U četvrtak su Kumrovčani bili ‘fletni’ na dječjoj biciklijadi i pučkim igrama, a za subotu poručuju: Bučnica fest i Večer harmonike ne dolaze u pitanje, osiguran je šator

Objavljeno: 27.08.2021. zagorjeinternational

U Kumrovcu traje manifestacija “Eko, etno, fletno festival 2021.” kojom organizatori nastoje oživjeti stalni postav Starog sela, te očuvati tradiciju i prezentirati je posjetiteljima na zanimljiv način.

Tako su u četvrtak, ističu iz Općine, bili “fletni na dječjoj biciklijadi i starim pučkim igrama”.

– Na oduševljenje svih nas okupilo se osamdesetero djece i roditelja.
Park smo ispunili smjehom i aktivnim sudjelovanjem u igrama. Glavna atrakcija bila je vožnja u tački između bala. Posjetio nas je i poni, pa smo se vozili u kočiji. DJ “Leptirić” osim što je puštao pjesme, animirao je djecu i roditelje svojim vođenjem programa – istaknuli su iz Općine.

Napominju da su za subotu pripremili šator, kako bi središnje događanje manifestacije, Bučnica fest, a nakon toga i Večer harmonike, tekli neometano, bez obzira na vremenske uvjete.

Bučnica Fest je natjecateljskog karaktera, posjetitelji će moći uživati u okusima naše tradicije, a pobjedniku će se dodijeliti priznanje “Zlatna buča“.

– Ovime promoviramo tradicijsku zagorsku kuhinju koja je sve popularnija i traženija, a od 17 sati počinje večer harmonike heligonke frajtonerice, gumberice te će posjetitelji moći uživati u izvedbama hrvatskih i slovenskih izvođača. Festival završavamo u nedjelju proslavom 70.godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kumrovec – kazala je voditeljica festivala, ujedno i zamjenica načelnika Danijela Lončar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba