Zbog početka izgradnje Spomen obilježja braniteljima u Perivoju Janka Draškovića, iz Grada Krapine obavještavaju:

Od ovog ponedjeljka do 15. travnja 2022. godine na snazi privremena regulacija prometa na križanju Magistratske ulice s Ulicom Matije Gupca – evo kako će se odvijati

Objavljeno: 13.08.2021. zagorjeinternational

Grad Krapina obavještava da se za potrebe izvođenja građevinskih radova na izgradnji i uređenju Spomen obilježja u Krapini smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko-zagorske županije, u Krapini na lokaciji Perivoja Janka Draškovića, tvrtki Zagorje Gradnja iz Kraljevca na Sutli od 16. kolovoza do 15. travnja iduće godine odobrava privremena regulacija prometa na kraju Magistratske ulice te dijelom na križanju Magistratske ulice sa Ulicom Matije Gupca.

Regulacija će se odvijati na sljedeći način:

– Privremeno zauzimanje desne strane kolnika u smjeru sjevera na duljini od približno 20 metara, odnosno na cijeloj širini katastarske čestice br. 1569 k.o. Krapina-grad, te istočnog nogostupa na istoj duljini, a radi uspostave privremenog gradilišnog kolnog priključka za potrebe ulaza i izlaza građevinske mehanizacije, zatim privremeno uklanjanje pješačkog prijelaza na kraju Magistratske ulice te uspostava privremenog pješačkog prijelaza južnije u istoj ulici i to kod kućnog broja 40, a radi omogućavanja kontinuiranog kretanja pješaka s istočnog nogostupa na zapadni i obratno. Izvođač radova dužan je na dijelu zauzimanja javne površine postaviti zaštitnu ogradu gradilišta te potrebnu prometnu signalizaciju sukladno odredbama važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama i odredbama važećeg Pravilnika o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama, potom privremenu prometnu signalizaciju i zaštitnu ogradu gradilišta, obvezno je izvesti na način da ista u večernjim i noćnim satima bude označena i jasno vidljiva (prijedlog uz ogradu gradilišta dodatna uspostava prometne opreme oznake K32), a radi sigurnog odvijanja prometa predmetnom ulicom u noćnim satima, privremeni pješački prijelaz na lokaciji Magistratska 40 uspostaviti na kolniku ljepljenjem traka za označavanje privremenih oznaka na kolniku, koje se nakon završetka radova mogu lako ukloniti i vratiti u prvobitno stanje. Izvođač radova dužan je osigurati nesmetan kolni i pješački pristup privatnim parcelama sa adresom Magistratska 46 i Ulica Matije Gupca 2 (kolni i pješački prilazi parcelama neposredno prije i poslije Perivoja Janka Draškovića na katastarskim česticama broj 1569 k.o. Krapina-grad) – objašnjavaju iz Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba