Brojna publika uživala je u nedjelju u zvucima domaće glazbe na Bedekovčanskim jezerima

Mario Plantak, Radovan Kunović, Tamara Balja i Grupa Fantastic pobjednici su 53. festivala “Igrajte nam, mužikaši”

Objavljeno: 03.08.2021. zagorjeinternational

Mario Plantak, Tamara Balja i Grupa Fantastic te Radovan Kunović, pobjednici su 53. festivala “Igrajte nam, mužikaši” koji je održan na Bedekovčanskim jezerima u nedjelju, u organizaciji Općine Bedekovčina, Krapinsko – zagorske županije i Radija Kaj.
Radi se o najdugovječnijoj i najpopularnijoj manifestaciji koja okuplja narodno – zabavne i tamburaške sastave te soliste. Festival je prvi puta održan davne 1968. godine, a u natjecateljskom programu ove su godine nastupila 24 izvođača.
Po ocjeni festivalskog žirija, u kojem su bile profesorice Ivana Tomašković i Katarina Lončar te glazbeni urednici sa Zagorskog radija i Radija Kaj, Darko Fiket i Ivan Benc, prvu nagradu osvojio je Mario Plantak sa skladbom “Ti moja buš”, čiji je autor teksta Andrija Kos.
U kategoriji društvenih mreža, od ukupno prikupljenih 216.559 glasova, s osvojenih 95.842 glasa, sa svojom autorskom skladbom “Kad me vidi moja žena“ pobjednik je Radovan Kunović.
Također, tijekom dva tjedna, od ponedjeljka do petka, u dva termina, telefonskim putem glasali su i slušatelji Zagorskog radija. Sa 120 glasova pobjeda je u ovoj kategoriji pripala skladbi “Za nova jutra” u izvedbi Tamare Balje i grupe Fantastic.
U sklopu ovogodišnjeg festivala, uručene su i nagrade pobjednicima prošlogodišnjeg izdanja, koje je, zbog epidemije koronavirusa, bilo održano bez publike, samo uz radijski prijenos. Tako su prošlogodišnji pobjednici zapravo sada dobili priliku prvi puta javno izvesti svoje skladbe.
Prema odluci slušatelja Zagorskog radija, prvu nagradu na prošlogodišnjem izdanju festivala osvojila je skladba Andrije Kosa i Davora Totovića “Ljubav na jezeru” koju je izvodila Veronika Jambrek. Prema ocjeni festivalskog žirija u sastavu Ivana Tomašković, Ivan Benc i Boris Pavleković, prvu nagradu lani je osvojio Mario Plantak sa skladbom “Dojdi mi”, koju zajednički potpisuje s Matijom Krizmanićem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba