Na prvoj biciklijadi organiziranoj u sklopu proslave Dana općine Zlatar Bistrica, okupilo se sedamdesetak sudionika

“S beciklinem” se provozali svojim krajem, a posebno su uživali u razgledavanju zoološkog vrta obitelji Hunjak u Erveniku

Objavljeno: 28.06.2021. zagorjeinternational

Na biciklijadi pod nazivom “S beciklinem po našemu kraju”, koja je po prvi puta održana u Zlatar Bistrici prošle nedjelje, okupilo se sedamdesetak sudionika. Događaj je organiziran u sklopu proslave Dana općine, na inicijativu Općine i mještana, a organizirala ga je Općina u suradnji s Policijskom postajom Zlatar Bistrica, DVD-om Zlatar Bistrica i Zoološkim vrtom Ervenik.
Vozilo se stazom duljine 13,6 kilometara, od Parka HPD-a “Javor” do ZOO-a Ervenik, gdje su sudionici, uz odmor i okrjepu, mogli i razgledati zoološki vrt obitelji Hunjak. Biciklirala je i načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec, koja je na kraju biciklijade pozdravila sudionike i zahvalila im na odazivu.
Zainteresirani su mogli i registrirati svoje bicikle te dobiti savjete o sigurnoj vožnji od strane policijskih djelatnika. Zbog velikog interesa dogovoreno je da će se biciklijada održati i iduće godine, a organizatori otkrivaju da Općina ima potencijalno zanimljivih biciklističkih ruta, pa bi se u skorije vrijeme mogao pokrenuti projekt ucrtavanja šetnica i biciklističkih staza na turističke karte.
Inače, u sklopu obilježavanja Dana općine, u nedjelju je u Zlatar Bistrici odigrana kazališna predstava “Šund naš svagdašnji”, a danas počinje Dječji nogometni kamp “Ivančica”, u organizaciji domaćeg nogometnog kluba i pod pokroviteljstvom Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba