Isplata je krenula danas

Međimurska županija za jednokratne potpore svojim studentima izdvojila 187.000 eura

Objavljeno: 14.05.2024. zagorjeinternational

Krenula je isplata novog ciklusa jednokratne potpore svim redovnim studentima koji su se javili na natječaj Međimurske županije, za akademsku godinu 2023./2024., te je isplaćeno ukupno 187.300 eura za 1873 studentica i studenata, svakom po sto eura.

– Međimurska županija mnogo ulaže u standard osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja na svom području, no ni kada učenici postanu odrasli ljudi i odu iz zavičaja na daljnje školovanje, Županija ih ne zaboravlja – ističu iz Županije.

Podrška mladim ljudima tijekom obrazovanja njeguje se u Međimurskoj županiji kroz niz modela, od besplatnog putovanja vlakom na području cijele Hrvatske, do nagrađivanja dobitnika rektorovih i dekanovih nagrada te poticanja izvrsnosti kroz djelovanje županijske Zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec, a jednokratne potpore isplaćuju se od akademske godine 2014./2015. U deset godina ove popularne mjere Međimurske županije, isplaćeno je ukupno 1.759.905 eura te su jednokratnu potporu primila čak 21.554 studenta i studentice.

Interes za ovaj model ne jenjava među mladima tijekom proteklog desetljeća, a u Međimurskoj županiji njeguje se stav da se ulaganja i potpore u obrazovanju višestruko vraćaju i to vrijednostima nemjerljivim novcem. 

Odluku o isplati jednokratne financijske potpore redovnih studentima za akademsku godinu 2023./2024. možete naći OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba