Održana je redovna skupština Lovačkog društva “Fazan“ Marija Bistrica

“Naknadu štete od sada će dobivati samo oni poljoprivrednici koji mogu dokazati vlasništvo – neki su za istu parcelu uzimali sredstva u više navrata”

Objavljeno: 28.06.2021. zagorjeinternational

Kod Lovačke kuće na Grohotu, u nedjelju je održana redovna skupština Lovačkog društva “Fazan“ Marija Bistrica, piše Radio Marija Bistrica.
Na skupštini su prihvaćena godišnja izvješća lovnika, rizničara, Nadzornog odbora, Disciplinskog povjerenstva i predsjednika društva, a zatim je usvojena i izmjena financijskog plana rada za ovu godinu te su doneseni plan rada i financijski plan za sljedeću godinu.
Lovačko društvo trenutno ima 63 člana. U prošloj godini, zbog epidemiološke situacije, nisu mogli sudjelovati u vjerskim i društvenim događanjima, a lov je bio prilagođen situaciji, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

– Za razliku od pretprošle, prošla je lovna sezona bila više nego zadovoljavajuća. Razlog tome je i pandemija, koja je smanjila broj motociklista po šumama. Nažalost, sada ih je ponovno sve više, što remeti mir u lovištima, a on je uz hranu i vodu, najvažniji faktor za divljač – rekao je predsjednik Juraj Topolovec.
U proteklom je razdoblju na izobrazbu upućeno sedam članova, a budući da su je svi uspješno završili, društvo je dobilo sedam novih lovnika, a obnovljena je i Lovačka kuća, u kojoj je promijenjena stolarija i postavljene pločice.
Vezano uz naknadu štete poljoprivrednicima čije se površine nalaze na području djelovanja društva, zbog toga što je primijećeno da su neki za istu parcelu uzimali sredstva u nekoliko navrata, odlučeno je da će se sredstva ubuduće davati samo onim poljoprivrednicima koji vlasništvo oštećene parcele mogu dokazati.
Na skupštini je bio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, koji je zahvalio članovima na trudu i angažmanu te potvrdio nastavak suradnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba