Imate svekrvu koja puni sto godina? Kome možete zahvaliti? Sami sebi

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Što se više družiš sa svekrvom, to će ona duže živjeti

Objavljeno: 30.05.2021. zagorjeinternational

Jeste li znali – pozivanje svekrve na večeru može joj zapravo produžiti život? I ne samo to: može joj povećati i kvalitetu života. Isto se odnosi i na bake i djedove i sve ostale starije članove obitelji.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija u San Franciscu otkrili su da usamljenost igra veliku ulogu u “naglom propadanju”, koje je tako često povezano sa starošću. Istraživanje je pratilo 1600 odraslih osoba, prosječne dobi od 71 godine – usprkos kontroliranju socioekonomskog statusa i zdravlja, usamljeni su konstantno imali više stope smrtnosti. Gotovo 23 posto usamljenih sudionika umrlo je unutar šest godina istraživanja, za razliku od samo 14 posto onih koji su prijavili odgovarajuće druženje, navodi Miss7.

Osim pozivanja starije rodbine i prijatelja u naše domove, važno je poticati i veze starijih. Posljedično, stariji ljudi uspijevaju napredovati u neovisnom životnom okruženju ili uz pomoć asistencija. Ti aranžmani za život pružaju više načina za povezivanje, interakcije i socijalnu zbližavanje.

Kvalitetno provođenje vremena s punicom ili svekrvom, ali isto tako i s bakom, djedom tastom, svekrom… pomaže njima, ali isto tako i nama. Oni dobivaju druženje i razgovor toliko presudne za svaki dan, a mi njihove priče, zagrljaje i, najbolje od svega, one poznate, tajne recepte za fina jela i kolače. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba