Zbog radova na sanaciji propusta na cesti u Štuparju privremeno je za promet zatvorena dio ceste Štuparje – Batišti – Čret

ŽUC: Trenutno se radi na pješačkoj stazi na mostu, slijedi obloga korita potoka, postava rubnjaka i ograde te asfaltiranje – sve bi trebalo biti gotovo do kraja ožujka

Objavljeno: 08.02.2021. AB

Radovi na sanaciji propusta na lokalnoj cesti L22096 u naselju Štuparje na području općine Petrovsko započeli su početkom 2021 godine. S obzirom na godišnje doba zadovoljavajuća je dinamika izvođenja radova te se oni izvode sukladno terminskom planu. Do sada je uklonjen stari neadekvatni i dotrajali propust, izveden je bypass toka Kovačevog potoka, izvedeni su iskopi za armiranobetonski okvir propusta te je izveden sam armiranobetonski okvir propusta. Ovih dana u tijeku su radovi na izvedbi pješačke staze mosta.

– Daljnji radovi koji se očekuju u narednim danima su obloga korita potoka kamen-betonom, zamjena kolničke konstrukcije u zoni zahvata, postava rubnjaka, postava pješačke ograde propusta, asfaltiranje u zoni propusta te postava nove vertikalne i horizontalne prometne signalizacije. Ugovorena vrijednost radova iznosi  536.440,62 kn s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Završni radovi Krešo d.o.o., Čret 168a, Krapinske Toplice. Završetak radova predviđen je za 31. ožujka ove godine, ukoliko vremenske prilike to dopuste – izvijestili su iz Županijske uprave za ceste KZŽ. 

U tom vremenu zbog izvođenja samih radova privremeno je  za promet zatvoren dio lokalne ceste L22096 (Štuparje (Ž2120) – Batišti – Čret (L22082)). Za vrijeme zatvaranja navedene ceste promet se preusmjerava relacijom Štuparje – Čret – Benkovo – Valentinovo – Svedruža – Štuparje i obratno (lokalnom cestom L22096 – državnom cestom D507 – državnom cestom D206 i županijskom cestom Ž2120). – Ovim putem sve sudionike u prometu i mještane okolnog područja molimo za razumijevanje i strpljenje – apeliraju iz ŽUC-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba