Izgrađen je novi cjevovod u duljini 480 metara

NOVI MAROF: Završeni su radovi na održavanju vodoopskrbne mreže Kališće – Cicelj u Remetincu, vrijedni 123 tisuće kuna

Objavljeno: 06.02.2021. zagorjeinternational

Završeni su radovi na održavanju vodoopskrbne mreže Kališće – Cicelj u mjestu Remetinec na području grada Novog Marofa. Radovi su obuhvaćali izgradnju novog cjevovoda u duljini od 480 metara. Izvođač radova bilo je dioničko društvo Varkom, a financiranje radova bilo je iz sredstava Grada Novi Marof, koji je izdvojio 30.000 kuna, dok je ostatak troškova pokrio Varkom d.d. Ukupna vrijednost izvedenih radova, dakle, iznosila je 123 tisuće kuna.

– Na području Novog Marofa u proteklom razdoblju izvršene su velike investicije kada je riječ o vodoopskrbi, a jedna od najvećih je bio vodovod Ključ – Oštrice i dio Orehovca, investicija veća od 7,5 milijuna kuna. Naravno, osim onih velikih, tu je i niz manjih projekata koje Grad odrađuje u suradnji s Varkomom, poput ovog produženja vodovoda u Remetincu. Svakako vrijedi spomenuti i EU projekt koji se provodi u suradnji s Hrvatskim vodama i Varkomom, a zahvaljujući kojem će se urediti vodoopskrba u dijelu naselja Možđenec, točnije u zaseocima Horvati i Visočka steza. U tijeku je i druga faza uređenja vodovodne mreže u Ključicama, a projekt je vrijedan oko 2,5 milijuna kuna. Osim toga, projektira se vodovod za Sudovec, a u pripremi su projekti za vodovodnu mrežu na vinorodnom području u Presečnom te u Kotarima iznad Oštrica – otkrio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Istaknuo je i svoje zadovoljstvo zbog dovršetka radova koji će osigurati bolju i kvalitetniju vodoopskrbu na području grada, posebice za stanovnike Remetinca te dodao kako je cilj gradske vlasti osigurati svim mještanima jednaki standard, bez obzira žive li u centru grada ili u okolnim mjestima. – Na tragu toga su i ovi projekti i nadamo se da ćemo u narednom razdoblju obuhvatiti više – manje sve potrebe građana na području Novog Marofa, kako u opskrbi postojećih kuća, tako i vinorodnih područja – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba