Ukrali mu karticu dok je bio na respiratoru?

“Onoga koji je ukrao novčanik sada samo molim da vrati tatine dokumente”

Objavljeno: 03.02.2021. zagorjeinternational

Ljubomir Mrđa (65) je krajem siječnja s pogoršanim simptomima COVID-a završio u KB-u Dubrava. Prvo je bio na pulmologiji, a onda mu se stanje pogoršalo pa je stavljen na respirator. Sin Goran mu je na odlasku vozilom Hitne pomoći u unutarnji džep jakne stavio novčanik u kojem je bila i bankovna kartica. Nakon nekoliko dana majka se toga sjetila te ga poslala da na bankomatu s njenom karticom za koju ima punomoć supruga provjeri je li sve u redu. Majka je tada bila u samoizolaciji. Goran je utvrdio da je s računa dvaput podignuto 5000 kuna u Garden Mallu u Sesvetama. Uz to su u jednoj trgovini je za 300 kuna na karticu kupljene i cipele. Sve je prijavio policiji, ali zasad još nema rezultata. Ljubomir je preminuo u ponedjeljak.

– Vjerujem da su u bolnici učinili sve za moga tatu, da su poduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da ga spase. No preminuo je najbolji tata na svijetu i duša našega kvarta. Onoga koji mu je ukrao novčanik sad samo molim da vrati tatine dokumente, a policiju i sve koji surađuju u istrazi pitam gdje je zapelo? – poslao je apel Goran.

Pita se kako je moguće da se preko nadzornih kamera na bankomatima nije već moglo otkriti tko je dizao novac.

– Mama i ja, svi naši prijatelji smo shrvani tatinom smrću. Bio je nekoliko dana bolje, pa i bez respiratora, a onda mu se opet pogoršalo, i nije preživio – kaže Goran.

U banci im je rečeno kako je iznos podignut s PIN-om, a tvrdi da on na kartici nije bio zapisan, i da ga je tata uvijek znao napamet.

– Mislim da ga nije imao zapisanog, uvijek ga je utipkavao iz glave. Ne bi trebalo biti komplicirano doznati tko je bio na bankomatu, i u trgovini cipela. Nejasno je zašto sve toliko traje. Nadam se da svi surađuju u istrazi i da se ovo više nikome neće dogoditi. Iz bolnice nam je pak odgovoreno da su sve poduzeli, no kartica nije pronađena – rekao je Goran, piše 24sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba