NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA KRAJ PREGRADE: Uhićeni 69-godišnjak nema ni osobnu ni domovnicu, policija ga identificirala po otisku prsta

Policiji rekao da je ubijena žena (71) prva uzela nož i ubola ga, a on je potom zgrabio cjepanicu i udario je po glavi

Objavljeno: 25.01.2021. zagorjeinternational

Portal 24 sata objavio je nove detalje stravičnog ubojstva koje se zbilo u noći s četvrtka na petak u Gornjoj Plemenšćini.

Nakon što su pronašli tijelo u kući, policija je privela muškarca (69), kako ne bi pokušao pobjeći. Podsjetimo, on je uhićen pod sumnjom da je ubio 71-godišnju zagrebačku umirovljenicu s kojom je živio u njezinoj vikendici, gdje se zločin i dogodio, od kako im je u “petrinjskom” potresu oštećena kuća u Zagrebu.

Nesretna je žena tupim predmetom premlaćena na smrt.

24 sata doznaje da se osumnjiček branio tako što je rekao da ga je žena zazvala oko 3.30 sati ujutro dok je spavao. Potom je, navodno, uzela nož i ubola ga, a on je rekao da je zgrabio cjepanicu kojom je ženu udario po glavi. Kad je lupio ženu, nož je pao, a on ga je podigao i oprao, a cjepanicu je bacio. Rekao je također i da se nakon toga više ničeg ne sjeća.

Istražiteljima je problem bio i utvrđivanje identiteta osumnjičenog koji nije imao ništa od dokumenata, ni osobnu ni domovnicu te je radio na crno kao postolar. Kako bi utvrdili uopće tko je on, ušli su u evidenciju starih osobnih iskaznica i našli da je izdana 16. srpnja 1970. te usporedili otiske prstiju i utvrdili identitet.

Muškarac je po dovršetku istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a tijelo su prevezli na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu.

Službeno priopćenje objavilo je i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu:

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv osobe nepoznatog državljanstva (1951.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom iz članka 110. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 69-godišnjak 22. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima u mjestu Gornja Plemenščina (grad Pregrada) u cilju da liši života oštećenicu, tvrdim je predmetom više puta udario po glavi i vratu, pri čemu je ona zadobila višestruke ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja.
Okrivljenik je ispitan u državnom odvjetništvu te je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba